Scriitori în dialog cu publicul românesc, vineri, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Colocviile de literatură și arte, ediția a XXIX-a

Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vă invită vineri, 4 august 2023, la sediul bibliotecii, unde începând cu ora 10.00 va avea loc evenimentul cultural cu titlul „Scriitori în dialog cu publicul românesc”. Cu acest prilej vor fi lansate și prezentate o serie de volume de poezie contemporană și va avea loc un moment de muzică și poezie susținut de voluntari ai bibliotecii de la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” și de la Centrul de Zi pentru Vârstnici din Alba Iulia.

Prima carte lansată va fi prezentată de conf. univ. dr. Georgeta Orian, care va vorbi publicului despre volumul „The River Place” (Locul de la Râu/L`endroit de la rivière), semnat de Patricia Goodrich, volum tradus în limba română de Casandra Ion și în limba franceză de Marcela Hădărig. Volumul beneficiază de ilustrațiile reputatului artist plastic aiudean Ștefan Balog.

Cel de-al doilea volum este semnat de Lucian Domșa, care oferă publicului o seamă de poeme, sub titlul „Black Metal”, coperta și ilustrațiile fiind realizate de același Ștefan Balog. Prezentarea cărții va fi susținută de conf. univ. dr. Gabriela Chiciudean.

Încheie seria lansărilor și prezentărilor de carte scriitorul Ioan Hădărig, cel ce ne va desluși tainele volumului de poezii „Pe arcuri electrice”, semnat de Lucian Victor Bota.

În cea de-a doua parte a evenimentului cultural de vineri, veți avea ocazia deosebită de a vă întâlni și intra în dialog cu invitații noștri speciali: Patricia Goodrich, autoarea primului volum lansat cu această ocazie, scriitoare și artist vizual din SUA și pr. prof. dr. Theodor Damian, teolog, poet, eseist, membru al Uniunii Scriitorilor din România, al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și președinte al filialei SUA a Academiei Oamenilor de Știință din România.

Activitatea culturală de vineri, 4 august 2023, are loc în cadrul  ediției a XXIX-a a Colocviilor de literatură și arte Aiud, și este rodul unei colaborări fructuoase între  Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Aiud, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, Centrul Multicultural „Liviu Rebreanu” Aiud și Fundația Inter-Art Aiud. Intrarea la eveniment este liberă.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile