Șapte persoane “premiate” cu dosar penal. Saci cu gunoi menajer și de grajd aruncați într-un pârâu din Alba

La data de 21 martie 2023, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au organizat o acțiune, pe raza comunei Cenade, care a vizat verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind apele.

În cadrul acțiunii au fost depistate 7 persoane, în timp ce aruncau saci cu deșeuri menajere (peturi din plastic, deșeuri textile etc) dar și gunoi de grajd, în pârăul care curge prin localitatea lor.

În toate cele 7 situații, au fost întocmite dosare penale în cadrul cărora sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”evacuare, aruncare sau injectarea în apele de suprafață și subterane, în apele maritime interioare ori în apele mării teritoriale de ape uzate, deșeuri, reziduuri sau produse de orice fel, care conțin substanțe, bacterii ori microbi în cantitate sau concentrație care poate schimba caracteristicile apei, punând în pericol viața, sănătatea și integritatea corporală a persoanelor, viața animalelor, mediul, producția agricolă ori industrială sau fondul piscicol, faptă prevăzută și pedepsită de art. 92, alin 1 din Legea apelor nr. 107/1996 . Transmite IPJ Alba.

*Fotografie cu caracter ilustrativ din arhiva abnews.ro

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile