Săptămâna prevenirii criminalității – 22 – 26 mai 2023

În perioada 22 – 26 mai 2023, la nivel național, se desfășoară evenimentul organizat de Poliția Română sub titlul „Săptămâna prevenirii criminalității”.

În context, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroul Siguranță Școlară, va organiza, zilnic, activități preventive, obiectivele vizate fiind sensibilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

Activitățile planificate pentru fiecare din zilele săptămânii au teme diferite. Astfel,  ziua de 22 mai a fost dedicată siguranței copiilor, marți, 23 mai, vor fi desfășurate activități care vizează promovarea siguranței online, iar miercuri 24 mai vor fi abordate teme care vizează prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului.

În ziua de 25 mai, polițiștii vor desfășura activități informative pentru prevenirea disparițiilor de minori precum și a plecărilor voluntare, iar vineri, 26 mai, activitățile vor fi dedicate preveniri violenței domestice.

Polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalității și cei ai Biroului Siguranță Școlară vor beneficia de sprijinul colegilor din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, a polițiștilor din mediul rural precum și de cel al partenerilor tradiționali, cum ar fi Inspectoratul Școlar Județean Alba, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba, împreună cu care vor fi desfășurate activități menite a stimula creșterea sentimentului de încredere a membrilor comunității în structurile de aplicare a legii, în scopul prevenirii infracțiunilor.

Tema zilei de luni, 21 mai, a fost siguranța copiilor, context în care sute de elevi din Ocna Mureș și din comuna Unirea au interacționat cu polițiștii și reprezentanții Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba pe teme privind comportamentul preventiv, care le poate spori gradul de siguranță, în orice împrejurare.

Cu ajutorul ochelarilor speciali, elevii au putut „experimenta” starea generată de consumul de alcool și substanțe interzise, în scopul conștientizării pericolului reprezentat de consumul de astfel de substanțe.

Prin temele abordate în cadrul evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalității”, polițiștii doresc să concentreze un număr mare de întâlniri cu cetățenii într-o perioadă de timp bine determinată, astfel încât, în colaborare cu parteneri – autorități locale, unități de învățământ sau mass-media, cetățenii să fie informați despre necesitatea adoptării unei conduite de auto protecție, în vederea reducerii riscului de victimizare.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile