Sancțiuni ale jandarmilor după protestele de la Alba Iulia, Blaj și Cugir împotriva restricțiilor sanitare

Sancțiuni ale jandarmilor după protestele de la Alba Iulia, Blaj și Cugir împotriva restricțiilor sanitare

În data de 29 martie 2021 efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba au asigurat măsuri de ordine publică la protestele împotriva restricțiilor impuse pe timpul stării de alertă, desfășurate în orașele Alba Iulia, Cugir și Blaj.

Până în acest moment jandarmii au identificat o parte dintre participanții care au încălcat prevederile legale la protestul din municipiul Blaj, aplicandu-se douăzeci și două de sancțiuni, respectiv douăzeci de avertismente scrise si două amenzi în valoare totală de 2.000 de lei.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce impun.

Pe timpul stării de alertă – ne reamintește Jandarmeria – numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară.

Totodată, Inspectoratul de Jandarmi al Județului Alba recomandă cetățenilor să respecte măsurilor de siguranță sanitară și prevederile legale în vigoare.

Foto: Facebook/ Alexandru Andrei Micu

5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
trackback

[…] În urma protestului care a avut loc în noaptea de 29/30 martie 2021, în municipiului Alba Iulia, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia s-au sesizat din oficiu și investighează posibile fapte de zădărnicirea combaterii bolilor. Ancheta polițiștilor vizează 3 bărbați, unul de 37 și doi de 44 de ani, din Alba Iulia, care ar fi promovat acțiunea de protest, în mediul on-line, solicitând prezența cetățenilor, în număr cât mai mare și neportul măștii de protecție sanitară. […]