Salariul minim, taxat la maxim

Cresc pensiile! Crește salariul minim! Cresc toate! Nu-ți trebuie mai mult de câteva minute să privești în gura lui Ciucă & Ciolacu, acești Lolek și Bolek ai guvernării, că te și apucă gândul de ducă. Da’ așa, oriunde, numai aici nu.

Pe de altă parte, e fascinant cinismul acestor trepăduși, care se joacă de-a electorala cu viețile a milioane de oameni. Nu există nici măcar un crâmpei de idee de reformă, însă băieții ăștia flutură procente și explicații de parcă-s doi cocalari proaspăt întorși „dupe Anglea”, direct în crâșma cu lăutari.

Cu niște zile în urmă, Lolek și Bolek se certau pe procentele cu care ar trebui să crească pensiile. Că unul vrea mult, că altul vrea cât se poate, că ăla e populist ori că ăla e nu știu cum. Sigur, nimic despre o reformă reală a sistemului de pensii, căci despre speciale și speciali se discută strict în campania elecorală oficială. Nu discută nimeni despre sistemul absolut stupid în care anumite tagme se pensionează la 45 de ani, când, în mod normal, la vârsta aia sunt în plină ascensiune profesională. Nu discutăm despre cum unora li se calculează pensia în funcție de veniturile din anumite 6 luni, când își pompează sporuri și ture și tot ce mai pot. Nu discutăm nici măcar despre un principiu simplu, al contribuției. Nu, nene, discutăm despre cât în procente și care dă mai mult. Ah, și mai iese Bolek Ciolacu, plin de empatie din-asta luată din Bucur Obor, să ne spună că el nu e de acord să crească pensiile la fel pentru toți. Adică, să crească mai mult pentru cei cu pensie mică și mai puțin pentru cei cu pensie mare. Ceea ce, pe undeva, e ok și cam parte din apanajul social-democrației, însă nu-i ca și cum ăia cu pensie mică au ajuns să o aibă mică din cauza lui Marte, care era în retrograd, iar cei cu pensie mare au avut noroc de Jupiter în casa banilor. Tot el și toată șleahta de hoțoman bugetofagi, de la PSD, PNL, PLM și MRȚVȘTR de cutre au creat acest sistem de rahat, în care unii fac foamea și frigul din pensie, iar alții se bucură că s-au inventat cardurile, că n-ar fi putut poștașul să le aducă atâta amar de cash.

Ultima discuție, însă, și poate cea mai fascinantă, este cea despre salariul minim. Care, wohooo, va crește și el, normal că va crește. Nu e clar cu cât, căci Lolek și Bolek iar au apucături de cocalari în clubul cu lăutari. Cât să crească? Chiar și așa, cât să crească să fie bine, ca să nu fie rău? Băi, ai zice că ăștia dau de la ei, că-și rup din agoniseala lor furată cinstit, ca să dea muncitorilor bani.

Despre angajatori? Nimic. Ăia doar au să plătească acest tango bășit pe care-l joacă Ciucă & Ciolacu. Patronii, mama lor de patroni, să plătească, dă-i în plm, că au de unde, că de-aia-s patroni. Ceea ce, ok, să plătească. Însă, și-aici e partea sinistră, cu cât plătesc mai mult angajaților, cu atât bagă mai mult în curul acestui stat de mizerie, condus de Lolek și Bolek. Asta pentru că, în minunatul sistem de salarizare românesc, la fiecare leu plătit unui angajat, angajatorul mai dă aproape un leu, taxă pe șmecherie, statului cel preacinstit și necorupt.

Impozitare progresivă pe salarii? Ete câcat! Dă-i în mrții lor de nemți, francezi, englezi și pe toți civilizații vieții, care cred ei că e mai bun sistemul ăla. Nu tati, la noi e simplu, nu ne frecăm capetele cu matematica. Din 2 le salariu, 1 merge la stat, 1 la angajat. Din 20.000 salariu, 10.000 merg la stat. Simplu, nu? De ce să îți dai bătăi de cap cu calcule diferențiate, cu o rată de impozit până la un anumit plafon, eventual ZERO pe salariul minim, cu un alt procent peste un alt plafon și tot așa? De ce să rămână ăla cu 2.500 de lei ăla cu salariu brut de 2.700, iar ăla cu salariu mare să plătească 70% pentru ce depășește 40.000 de lei? Păi vreți să ajungă ăia de la stat, care câștigă j-de mii, să câștige mai puțin? Cum să ajungă toți proștii și cretinii puși de partide în diverse funcții să își rupă neuronul calculând venituri pe bază de grile de impozitare. E mai simplu așa, 1 leu la angajat, 1 leu la stat. Și patronul 2 pe minus. Simplu, eficient.

Mai bine să discutăm despre procente, crește salariul minim cu 10%, cu 15%? Hai să dezbatem asta, că asta dă mai bine la electorat.

5 4 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile