Rușinea orașului! Plagiatul primarului PNL, Gabriel Pleșa, a fost confirmat de Comisia de Etică Universitară a Academiei de Studii Economice

Comisia de Etică Universitară a Academiei de Studii Economice din București a confirmat faptul că Pleșa Codru Gabriel a obținut titlul de doctor în baza unui plagiat.

Plagiatul grosolan, în baza căruia primarul din Alba Iulia a devenit doctor, a fost dezvăluit încă din luna martie a acestui an, în cadrul unei anchete publicată în revista Cațavencii.

https://www.catavencii.ro/gabriel-plesa-primarul-pnl-din-alba-iulia-doctor-in-management-cu-un-plagiat-grosolan/

Textul inițial a fost urmat de încă unul, în care au fost prezentate, în oglindă, pagini transcrise din lucrarea plagiată și pagini ale lucrărilor originale, de unde primarul a preluat prin metoda copy/paste

Urmare a publicării anchetei privind plagiatul edilului PNL, anchetă preluată de mai multe publicații din presa centrală și locală, în cadrul PNL Alba Iulia a fost instituită o veritabilă omerta.

https://www.catavencii.ro/omerta-pnl-din-jurul-edilului-plagiator/

Gabriel Pleșa a refuzat să răspundă public acuzelor și să explice modul în care și-a obținut titlul de doctor ori să-și apere lucrarea științifică.

Nici unul dintre liderii PNL  Alba, aleși locali, profesori și chiar cadre universitare, nu a acceptat să comenteze în mod public situația furtului intelectual grosolan de care era acuzat edilul.

În data de 18 aprilie a fost înregistrată, la Comisia de Etică și Deontologie din cadrul ASE, sesizarea cu nr. 5071. Ulterior, la solicitarea reprezentanților Comisiei, au fost puse la dispoziția membrilor toate materialele care au făcut parte din documentarea anchetei ce viza cazul de plagiat grosolan al primarului PNL din Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Așa cum puteți vedea în documentele de mai jos, domnul Gabriel Pleșa a fost convocat, în repetate rânduri, să își apere lucrarea în fața Comisiei, să răspundă acuzelor ce i s-au adus, însă a refuzat de fiecare dată.

În data de 31 mai, în termenul prevăzut de lege, Comisia de Etică și Deontologie a ASE a publicat Hotărârea cu nr. 12, înregistrată cu nr. 112 din 31 mai 2023.

Găsiți, mai jos, integral, Decizia Comisiei de Etică Universitară din cadrul Academiei de Studii Economice:

Documentul vine să confirme ancheta publicată în cadrul revistei Cațavencii, anume faptul că lucrarea de doctorat a edilului PNL, Gabriel Pleșa, este un plagiat grosolan. Conform procedurilor legale, Academia de Studii Economice, odată scursă perioada de contestații, se va adresa instanței, pentru ca ordinul de ministru prin care i-a fost conferit titlul de doctor lui Gabriel Pleșa să fie anulat și titlul retras.

– va urma –

4.7 13 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

3 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
trackback

[…] (PNL) a copiat cuvânt cu cuvânt 40% din lucrarea de doctorat, potrivit documentelor publicate de abnews.ro.News.ro scrie că a încercat, sâmbătă, în repetate rânduri să ia legătura cu Gabriel Pleşa, […]

trackback

[…] de pagini, reprezentând peste 40% din întreaga lucrare, au fost copiate, notează portalul abnews.ro, care publică documente în acest […]

trackback

[…] din luna martie a acestui an, în cadrul unei anchete publicate în revista Cațavencii, scrie abnews.ro. După textul inițial, a urma un alt articol care prezenta, în paralel, pagini copiate din […]