Robi, noul director al Palatului Principilor, un premiant al școlii de combinații administrative și sinecuri ca-n Codru Gabriel Pleșa

Știți cine e Robi? Ei, normal că știți. La ora asta e un fel de tătucă prin Primăria Alba Iulia, omul care face și drege, de care ascultă toată lumea. Cu câțiva ani în urmă, distinsul Robi cânta de zor la masa vechii administrații, după care, ca printr-o minune bugetară, a fost așa de bine reevaluat de onorabilul domn Codru Pleșa, că nimic nu se face în primărie fără știrea și acordul lui. Cel puțin așa umblă vorba prin instituție.

Robi, Robert Paul Roman pe numele din buletin, este șef birou în cadrul Serviciului Resurse Umane – Administrativ. Adică în subordinea lui nenea Bogin, un distins fost condamnat penal, reevaluat de Gabriel Codru Pleșa atât de tare încât l-a numit interimar la serviciul ăsta, unde nici măcar nu poate face toate chestiile din fișa postului, pe motiv de condamnare penală.

De fapt, Robi este noul șef al serviciului public Muzeul Palatului Principilor, că de-asta v-am stricat deranjul cu textul ăsta, să vă zicem că Pleșa Codru Gabriel tocmai i-a făcut micuțului Robi pohta. Sigur, n-a făcut-o complet, căci planul inițial era să înființeze, sub pretextul acestui muzeu, o ditai direcția, cu j-de oameni și un purcoi de bani buget. Că vin alegerile și trebuie să fie bine, ca să nu fie rău. Evident, despre toată tărășenia asta cu dorința de a face direcție, cu cărțile cântate pentru ca Robi să ajungă mare șef acolo, am mai scris noi. De exemplu aici. Sau, de alt exemplu, aici.

foto: Daniel Angelescu

Desigur, pe undeva era normal ca Robi să fie făcut șef. Adică, nu era normal ca soția lui Robi, doamna Diana Elena Aurora, să fie Șef Serviciu Evenimente – Turism, iar Robi doar șef de birou, bașca și-n subordinea unui sinecurist condamnat penal. Păi, așa ceva nu se face. Așa că trebuia făcut și mai șef decât era, mai ales că, umblă vorba, el ar fi una dintre penițele cu care Pleșa miorlăile în toate postările și ieșirile publice acel „rând pe rând”, pus în finalul fiecărei promisiuni ce ia locul unei promisiuni mai vechi și neîmplinite.

E vorba și de bani, nu doar de funcție. Pentru că normal că e vorba de bani.

Anul trecut, conform declarației de avere, Robi a dus acasă undeva la 9.100 de lei lunar, salariu net. Anul ăsta are deja peste 14.000 lunar, net, și asta înainte să-l promoveze Pleșa de la șef birou la director. Și, fapt absolut de înțeles, omul avea nevoie de bani mai mulți. Pentru că-i merită, evident, și pentru că trebuie să dea, la rândul lui, bani primăriei. De ce? Păi, să vă povestim poveste. Ia, atenție la neatenție.

Robi Roman, împreună cu soția Aurora Elena Diana, stăteau cu chirie într-un bloc ANL. Deh, știți cum e, omeni simpli, bugetari amărâți, care abia dacă duceau peste 3.000 de euro lunar acasă, cumulat. Or, ca să nu facă instituția de rușine, probabil, că doar cum să ai doi șefi care stau cu chirie?!, Primăria a decis să le vândă locuința. Iar acum, sărăcuții, au rată la Primărie, care e un fel de bancă. O bancă alimentată de cetățeni și condusă de niște proști, în folosul unor șmecheri.

Prin Hotărârea nr 220, de anul trecut, Consiliul Local a decis „vânzarea locuinţei construite din fonduri A.N.L. situate în municipiul Alba Iulia, jud.Alba, str.Nazareth Illit, nr.5, bl.A, et.1, ap.15, înscrise în CF nr.102527-C1-U31 Alba Iulia, cu nr.cadastral 102527-C1-U31, compusă din camera de zi, hol, baie, debara, bucătărie și balcon, cu suprafață utilă de 41 mp, împreună cu cota din bunurile indivize comune de 41/1307 și a Boxei nr.16 înscrisă în CF nr.102527-C1-U2 Alba Iulia, cu nr.cadastral 102527-C1-U2 cu suprafață utilă de 19 mp, împreună cu cota din bunurile indivize comune de 19/1307 în favoarea dlui.Roman Paul Robert și a soției dna.Roman Diana Elena Aurora.”

„Preţul de vânzare al locuinţei, calculat potrivit dispoziţiilor legale în vigoare, este de 134.511,13 lei cu TVA inclus”, se mai arată în același text de HCL. Adică, faceți și voi un calcul, undeva la 630 de euroi per metru pătrat, în condițiile în care prețul pieței este cam dublu, dacă nu mai bine.

Sigur, asta nu e tot. Că ieftin nu-i suficient, trebuie și în rate preferențiale. Omul a pus jos un avans de 15%, însă „restul de preț se va achita în maximum 20 de ani, în rate lunare egale, inclusiv dobânda aferentă, cu o dobândă de 5%/an, dobândă care rămâne neschimbată pe întreaga durată a contractului”, după cum zice în HCL. Adică, ați înțeles? Dobândă de 5% pe an, care rămâne NESCHIMBATĂ!

Însă i-au băgat și condiție de condiție, că n-are voie să vândă timp de 5 ani. I shit you not!

Așadar, pe scurt, cei doi șefi soți din Primăria Alba Iulia, ținuți în brațe și promovați de primarul Pleșa Codru Gabriel, cumpără de la primărie un apartament, cam la jumătate din prețul pieței, în rate cu dobândă fixă de 5%, cum nu găsești nicăieri în lumea fucking reală.

Și, pe lângă toate astea, știți care e faza cu adevărat mișto? Din cele vreo 30 de solicitări de cumpărare, venite din partea chiriașilor din locuințele ANL, deținute de Primărie, au fost aprobate doar două. Una dintre ele, deloc surprinzător, a familiei Aurora & Robi Roman.

Rând pe rând! Rând pe rând! Rând pe rând!

4.8 9 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
trackback

[…] Toată povestea numirii, cu întreaga istorie și toate combinațiile și șmenurile din spate, o pu… […]