Revista pestei, 29 mai – 4 iunie. Cu Florin Roman și atât

Ați ratat cu ce s-au mai lăudat aleșii preferați în ultima săptămână? Nici o problemă, că am citit noi, cu atenție și îngrijorare, bălăriile stimabililor aleși, până ce ne-a venit cu senzație de vomă. Așadar, puneți-vă centura de siguranță, țineți o lămâie aproape și să purcedem în minunata lume a marilor realizări și marilor politicieni cu care soarta a pedepsit județul ăsta.

Florin Roman. Chiar el, căci el e începutul, oricărui text despre mizeria din politică, dar mai ales sfârșitul oricărei idei de decență în viața publică. În prima partea săptămânii, Florin Roman și-a adus aminte că e analist de talie internațională, care se pricepe și la finanțe și la orice, dar mai ales un critic al PSD, așa că i-a luat puțin în balon pe Câciu și Budăi. Ceea ce, fair enough, e o critică meritată. Însă, venită taman din partea lui, te face să râzi. E ca și când l-ai vedea pe Kim Jong Un că-l critică pe Putin. Sigur, nu-i rău că cineva îl critică pe Putin, însă fix Kim Jong Un?! Adică, nu-i ca și când Florin Roman, de când PNL și PSD au intrat în relația asta amoros-financiară, a jucat rolul unui disident. Nu, nicidecum. În buna tradiție a impostorului politic, Roman a fost așa de anti-PSD, că a mers ministru chiar, în guvernul PSD-PNL, până l-au găsit jurnaliștii cu cărți inventate, cu lucrare de master plagiată, până a văzut o țară întreagă că e nimic mai mult decât un impostor agresiv și guraliv.

După chestia asta, s-a agățat de Dumitrel într-o poză și ne-a anunțat că „Circa 50.000 de locuitori ai județului Alba vor avea acces nou la apa și canal”. Adică se vor face chestii prin noul PNDL, numit Anghel Saligny, ăla implementat de guvernul cu pesediștii ăia de-i critică el. Sigur, n-are Florin Roman absolut nici un rol în proiectele astea, finanțate prin Anghel Saligny, însă ce, strică o poză cu el și tătuca Dumitrel? Nu e tocmaia clar dacă vor avea acces nou la apă și canal, în sensul că aveau și înainte acces, dar era vechi? Sau că, din vreo 300.000 de locuitori, câți are județul, 50.000 abia acum, în anul de grație 2023, după peste două decenii de investiții peste investiții și proiecte marca Dumitrel & Roman, ajung să aibă acces? Adică, e de laudă că 50.000 vor avea doar acum apă la chiuvetă și budă în casă? Și câți or mai fi care mai trebuie să aștepte mandatul 12 a lui Dumitrel în fruntea CJ ori al 15-lea mandat de deputat al lui Florin Roman ca să nu mai meargă la fântână?!

De 1 iunie, după ce a urat un sincer lamulțean copiilor, deputățică s-a gândit că n-ar fi rău să pună o poză cu el, în timp ce își bagă buletinul în urnă (ce treabă are ziua votului cu ziua copilului?!). Și, desigur, să ne aducă aminte despre marile lui inițiative legislative. Ia, fiți atenți aici: „Prima lege pe care am dus-o la bun sfârșit a fost sa ne protejam copiii de cei cărora comercianții le vând alcool și țigări. Am dus sancțiunea pana la închiderea unităților pentru cei care fac acest lucru. Apoi a început lupta cu cei care le otrăvesc sănătatea cu stupefiante”. Adică, mai departe de faptul că nu știe când să pună diacritice și când nu, de zici că până și postările și le compilează cu copy/paste, cum adică să ne protejăm copiii de cei cărora comercianții le vând alcool și țigări? Păi, unul dintre cei cărora le vând comercianții alcool și țigări e Florin Roman, de exemplu. Adică, să ne protejăm copiii de Florin Roman? Că, na, în cazul ăsta are sens. Oricum, e fabulos talentul cu care omul ăsta scrie chestii care pur și simplu dau cu logica de pământ.

Și a mai fost una, tot de 1 iunie, când – i shit you not – Florin Roman și-a amintit de vremurile în care dădea meditații. Văleu, fugiți d-aici!!! Băiatul ăsta cu diplome dubioase, cu cărți scrise, dar inexistente, cu lucrare de masterat dovedită plagiat ordinar, cu copy-paste, ăsta dădea meditații gratuite?! Mă rog, și de-ar fi fost pe bani, dar meditații?! El! „Ultima data, la inaugurarea băilor sărate de la Ocna Mures, când m-am reîntâlnit cu adolescentul de atunci, pe care l-am ajutat cu meditatii gratuite, și care este medicul de acum” – scria Florinache Roman

Băi, totuși, dă-o în fasole de treabă, da’ cum a reușit omul ăsta să se reîntâlnească „cu adolescentul de atunci”? Sau, cine știe, o fi luat omul meditații de la Florinache Roman și a rămas tot adolescent. Pare că nu, doar zice tot Florinache, adolescentul de atunci – pe care tocmai la reîntâlnit – este medicul de acum. Și, totuși, ce vrea omul ăsta să spună, atunci când spune cuvinte?!

Cam asta ar fi. Plănuiam să vă povestim și despre bălăriile altor politicieni de neîntrecute succesuri. Însă, tot încercând să descifrăm înțelesul cuvintelor lui Florinache Roman, ne-a cam luat cu senzație de amețeală.

P.S. Ah, știe cineva, pasajul ăla subteran, din zona Stadionului Cetate, pe care-l tot promite primarul Pleșa de o vreme, va fi făcut numai pentru linia de tramvai sau o să poată circula și mașinile prin el?!

3.3 3 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile