Revista pestei, 22 – 28 mai. Cu Roman, Pleșa, Hațegan, Dumitrel și Mătieș

În caz că ați ratat ceva din mărețele fapte ale aleșilor din Alba, din cum se sacrifică ei, precum niște virgine pe altarul bunăstării cetățeanului, puneți-vă centura de siguranță și să purcedem prin paginile lor de social media.

Florin Roman. Pentru că normal că o să începem cu el, doar el e începutul a orice și, cel mai probabil, sfârșitul PNL. Lui îi strigă numele, din burțile mamelor, copiii nenăscuți și datorită lui răsare soarele în fiecare dimineață.

Și, pentru că săptămâna asta PNL a aniversat 148 de ani, normal că Florin Roman și-a urat un sincer lamulțean. Că doar el e chintesența penelismului local. Nici nu poți spune PNL fără să te ducă gândul la Florin „Masterat” Roman, la Daniel „Eminescu” Breaz și la alte valori pe care Ion „Tătuca” Dumitrel le ocrotește și promovează. PNL are, cu ăștia, un viitor strălucit, atât că trebuie să-l cauți în trecut.

Iar după ce a stat el așa, și a meditat fără se poată privi în oglindă, de strălucitor ce e, a băgat una mică, contabilă, cu sutele de kilometri de drum drumuri județene și comunale asfaltate în Alba, în ultimii 32 de ani, numai și numai datorită lui și lui Tătuca Dumitrel. Ce dracu s-ar fi făcut județul ăsta fără Florin Roman și Dumitrel? Cu ce-am mai fi mers noi, de colo – colo? Știu, cu pluta, normal. Cu pluta lui Gabriel Pleșa.

Gabriel Pleșa. Ăsta a fost, bună parte din săptămâna trecută, tocmai la Fontainbleu, în Franța. Că na, trebuie să-și îmbunătățească CV-ul. Acum, după ce-a frecat-o la rece pe acolo, întru binele orașului, și s-a uitat la ceva meci de tenis, poate să-și treacă în CV că știe ceva și la limba franceză. E tot zero la vorbit, citit sau scris, însă știe să asculte în franceză, așa ceva n-ai pomenit. E numai ochi și urechi când aude ceva ce-i sună a je te peu peu peu.

Ei bine, după ce s-a reacomodat cu aerul de România, care abia de-i mai priește, a trecut direct la popi și patriotism și militari în rezervă. Deh, treabă din familie, doar tăticul era bibliotecar la biblioteca aia mare de pe vremea lui Ceașcă, la Arhivele Statului, unde și musca ori șoarecul din subsol aveau carnet de securist. Mândrie mare, a reabilitat omul, pe banii orașului, desigur, chestii pe la Cimitirul Eroilor, că asta era marea prioritate. Asta și tramvaiul, care-i și ăla gata, numai că nu se vede, fiind subteran.

Activ minune mare, mai ales pe facebook, unde scrie cât n-a citit în viața lui, Primarul PhD Pleșa Codru Gabriel s-a mai dat puțin pe la Bazinul Olimpic, să fie alături de ceva medalie de argint la polo feminin, medalie care i se datorează mai ales lui, că doar el a băgat orașul în Asociația Internațională a Plutașilor. Mă rog, cred că le-am încurcat aici, o să vină cu siguranță și medaliile la plutărit. După care ne-a mai zis și despre mega evenimentul de raliu, unde ne așteaptă pe toți, că, plm, raliu viteză au vrut albaiulienii, pentru raliu au luptat și Horea și Cloșca. Crișan nu, că el era cu sporturile de zăpadă. E totuși o chestie să faci fucking etapă de raliu în oraș, când tu ești cu toate străzile pe dos!

Și, pentru că nu poate trece săptămână fără „rând pe rând vă mai promitem că o să vă promitem să rezolvăm ceva”, Pleșa ne-a mai anunțat că a semnat și ceva contracte, pe care le anunțase și Marius Hațegan, despre care Emil Popescu a zis că n-avea cum să le anunțe Hațegan. Mă rog, stați la locurile voastre, că se va face, se va drege, se va așa și pe dincolo și se va promite, rând pe rând, până în ultimul rând.

Marius Hațegan. Proaspăt anunțat drept candidat pentru primăria municipiului, Hațegan și-a schimbat poza de profil pe facebook. A pus tot una tot cu moaca lui, în loc să pună una cu Hava, semn că fie nu vrea, fie nu știe cum să câștige alegerile.

Evident, a sărbătorit și el 148 de ani de liberalism, că doar de-aia s-a înscris în PD, lângă Dumitrel, care și el recita de mic versuri din Brătianu. E drept, Hațegan recită mai greu din Brătianu, noroc cu Florin Roman, care știe să și cânte din Brătieni, pe mai multe voci chiar.

Și, dacă tot s-a anunțat omul drept candidat la Primărie, a venit și într-o vizită la Alba Iulia, unde s-a plimbat pe niște ulițe cu vreo 3 colegi și, în buna tradiție a fotomodelelor de asfalt tango, au belit pleoapele spre aparat, după care au anunțat pe facebook anunțul lui Pleșa, care anunț a fost contestat de Emil Popescu, care a găsit și ăla motiv să se afle în treabă.

Evident, n-a ratat niște deplasări în mijlocul câmpului cu Dumitrel, doar e încă vice la CJ, această Casă de Odă „Venus din Milă”, de unde se împart sumele necesare procesului de parandărăt. Săptămână activă a avut și băiatul ăsta.

Ion Dumitrel. Cel mai activ dintre toți președinții de Consiliu Județean Alba din ultimii doi ani, Dumitrel se plimbă prin județ mai ceva ca martorii lui Jehova din ușă în ușă, după ce-au băgat două linii de speed sfințit. S-a dus la Șugag, la „Zi bade cu fluiera”, unde s-a urcat pe scenă fără fluieră, că nici nu-i trebuie așa ceva, doar rostogolește omul silabele pe limbă de, dacă-i pui niște clape, zici că are capul acordeon. S-a dus apoi la statuia lui Brătianu, poetul ăla liberal de-i știa el toate versurile pe de rost, și pentru care s-a înscris în PD, că i se umflau omului venele de la cât liberalism avea în sânge. S-a dus apoi și la munte. De fapt, nu s-a dus, dar s-a gândit la munte și i-a anunțat pe dragii turiști că s-au redeschis ceva tabere de remarcare a traseelor turistice. Apoi, de Înălțare, ca orice bun politician, a postat o icoană și a făcut urările necesare, să știe toți credincioșii că, deși tătucă de județ, el chiar crede în Tătuca ăla mare. O zi după ce a umblat cu înălțatul icoanei, s-a apucat de povestit despre Green Fashion Show, chestie unde liceenii din Alba Iulia au creat niște colecții din materiale reciclabile. Normal, unde sunt „materiale reciclabile” e musai să fie și politicieni, ei fiind cel mai reciclabil material românesc. Plus că „Tătuca” e, doar știți bine, un veritabil fashionista și fotomodel de drumuri de țară, utilaje și gropi în asfalt.

După care a mai umblat în vreo două locuri cu o ceată de popi, ba la un monument dedicat eroilor, ba la fii satului Beldiu, că doar asta înseamnă să fii un președinte de CJ.

Călin Gheorghe Mătieș – senator. Da, oameni buni, euglena asta verde, mă rog, euglenă roșie, că-i de la PSD, are profil de facebook în care a trecut și „senator”. Plm, să nu care cumva să-l confunde lumea cu Călin Gheorghe Mătieș – laureat Nobel, că ăla e altul. Ei bine, și ăsta a avut o săptămână plină. Dacă te uiți pe pagina lui de facebook, te iei de păr. Popi, biserici, rugăciuni, poze de grup la evenimente și, desigur, poza de profil schimbată la câteva zile cu una în care apar și siglele haznalelor TV pe la care partidul îl plimbă în rol de papițoi magnet de aurari.

L-a certat pe Marius Hațegan, pe motiv că a făcut nimic pentru turism la nivel de județ, dar vine să dea lecții pentru Alba Iulia, din postura de candidat. Păi, chiar și așa, de ce ar fi nevoie să ne spună Hațegan cum să nu facem nimic la Alba Iulia, în materie de turism, când asta pot și Mătieș, ba chiar și Pleșa, doar toți trei au fix aceeași viziune? Probabil că, dacă-i întrebi ce ar trebui făcut pentru turismul din oraș, ți-ar răspunde, cu fețele alea senine ce le acoperă vidul dintre urechi, că soluția e să vină mai mulți turiști, că dacă vor veni mai mulți turiști va fi mai bine. Doar apa e udă și e bine să fie bine, ca să nu fie rău.

Și-a schimbat, pentru o clipă, poza de profil cu una în care pare că citește ceva, însă, de îndată ce a primit o invitație la TV a schimbat-o la loc, să vadă lumea că el nu știe numai să citească, dar poate, la limită, să și vorbească, să enunțe.

Evident, poze cu icoane, că Înălțare, plus manifestație de ziua eroilor la Teiuș, știut fiind că Teiușul e locul în care dacii liberi, ăia de n-au apucat să fugă în Egipt prin tunelurile energetice, au dus ultima mare luptă, pe vagoane, cu romanii, până au înfrânt. Mai apoi, prins în meandrele istoriei, și-a adus aminte că are wikipedia și a căutat acolo despre Mihai Viteazul, care a devenit domn al celor trei provincii la 27 mai 1600 și care, conform lui Mătieș, avea „paloș sau secure”, pe care o ridica la cer. Deh, cu securea tăia norii, iar apoi, că deveneau mai mici, îi pălea cu paloșul.

Și, desigur, încă vreo două postări îmbrăcate în portul lui popular, de țărănel cu Jaguar și ceas de firmă, cu grupuri de alți tradiționali – ca să vadă aurarii lui Simion că și PSD are patriotarzi, plus niște poze cu icoane și biserici, doar asta e rețeta. Grea săptămână!

Gata, vă mai zicem despre alții mâine, că ne-a luat cu dureri de cap tot citind printre postările acestor monocotiledonați ai politichiei locale.

4.4 7 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
Violeta Cocos
Violeta Cocos
29 mai 2023 20:11

Felicitări pentru postare si in special pentru comentariu. A-ti omis ceva: plăcintele si sucurile cele mai ieftine impartite altor ” nationalitati . Eu am impresia ca fără acesti “domni ” nu se va coace graul si porumbul in judet!!