Revista pestei 19 – 25 iunie. Cu Roman, Mătieș, Todosiu și alte euglene

Bună seara și bine v-am găsit la emisiunea de filosofia caterincii, în care o să disecăm toate bălăriile euglenelor politice preferate. Că, cine știe, poate ați ratat vreo postare cu te miri ce chestie vitală pentru omenire. E știut că politicienii noștri doar asta fac, cum deschid gura, cum iese o axiomă, un adevăr universal valabil, o înțelepciune fundamentală. Așadar, să purcedem în scurta dar minunata listă cu postări venite din prepuțul gândirii euglenelor politice de pe la noi din bătătură.

Florin Roman. O să începem cu el pentru că el e primul. În orice. Nu, nu vă mai întrebați cine a fost primul, oul sau găina, că răspunsul e clar, Florin Roman. Big Bang, de fapt, e numele pe care l-au dat grecii lui Florin Roman. Normal, grecii îl aveau tot de la Florin, că doar Roman a fost primul. Romanii, abia după ce i-au cucerit pe greci și-au permis să-și zică romani, în cinstea lui Florin.

Ei bine, Florinache și-a început săptămâna în forță, la brațul lui Dumitrel, alături de care a și avut o constatare poetică „Un weekend plin de activități! Și o natura plină de surprize!”. Vers în care, desigur, rolul naturii moarte e jucat de Dumitrel, un baron atât de ramolit politic că nu încetează să-l pupe pe creștet pe impostorul plagiator dovedit, sinecurist prin excelență și circar agresiv, primul în toate.

Mai apoi s-a dus până la munte, unde s-a bucurat să se revadă cu prietenul primar la Poșaga, mai ales că omul, fugit de pe la ALDE ca să fie ales primar din partea USR, tocmai a pupat inelul lui Dumitrel și e lovit de amocul liberalismului. Ca și David Mihail, care s-a întors și el la matcă, în nesfârșitul PNL, după ce n-a mai primit nimic de la USR, unde fusese chiar și adjunct al Gărzii de Mediu. Mă rog, au fost tot cu Dumitrel. Cred că nici nu mai trebuie să ne uităm la ce bălării a postat Dumitrel, că a avut Roman grijă de tătucă. Eh, uite că are cine să-i dea și lui Dumitrel un pahar cu apă la bătrânețe. Și, în buna tradiție, un ștîncr la momentul potrivit. Mai e puțin până atunci.

Într-un moment de neatenție a lui Dumitrel, micul Florinache a postat ceva cu el singur, în care se ia de PSD că de ce se ia PSD de Mircea Abrudean, că ăsta doar a fost acuzat și, mai apoi, scos basma curată de Justiție și că să-și vadă pesedeii de oala lor. Până nu se enervează Florinache și face greva foamei 20 de minute!

Mai apoi, EXTRA IMPORTANT, Florin Roman i-a criticat în termen extrem de duri pe judecătorii care au decis să facă grevă, ca să nu le ia nimeni pensiile speciale. Băi, le-a zis-o Florin de la obraz, de așa ceva n-ai văzut. Că nu e normal să avem pensionari speciali, că justiția e varză, că nu-i posibil să ai pensionari șmecheri la 45 de ani și așa mai departe. Am glumit, n-a zis nimic, normal că n-a zis nimic, doar problema pensiilor speciale a rezolvat-o deja, de mulți ani, amicul lui, batistuță Rareș Bogdan.

Joi s-a grăbit să-i sară puțin lui Pleșa în apărare, că ce frumos și ce bine, și ăia răi de la București sunt răi și nașpa, că n-o să mai avem campus pentru învățământul dual la Alba Iulia, din cauză că proiectul făcut de ai noștri a fost cel mai prost din toate proiectele depuse în Regiunea Centru.

Și, la final, în weekend, s-a postat în lavandă. Da, în lavandă, tot cu Dumitrel. Vai, abia așteptăm luna august, să-i vedem pe amândoi, cu flori în păr, zburdând ca doi nebunatici în chiloți tetra prin lanul de floarea soarelui! Mmmm

 

 

 

Călin Gheorghe Mătieș – senator a avut și el o săptămână agitată. Mă rog, cât de mult se pot agita euglenele pe căldura asta.

Supărat, dar așa cum numai un țărănuș cu Rolex se poate supăra, Mătieș i-a făcut praf pe Pleșa și Popescu, pentru că dau voie samsarilor în piețe. A postat omul o bălărie lungă de text, de zici că era balada lui Miorița de la AUR. Că de ce-s samsari în piețele din Alba Iulia, că au vrut să-l păcălească pe el niște unii care i-au zis că pepenii sunt de Dăbuleni, dar el știe că nu-s de la Dăbuleni, că a vorbit el cu șeful micilor producători din Dăbuleni și i-a zis ăla că pepenii, la ora asta, sun de mărimea căcărezelor și că nu se poate să fie pepeni din Dăbuleni. Că el n-are nimic cu lubenița din Tunisia, dar că trebuie producătorii locali, că micii producători. Mă rog, asta cu samsarii din piețe e o temă, însă el, țărănescu cu ițari de la Versace, îi dă înainte, tâgădăm-tâgâdăm, precum boul în călduri pe miriște, cu micii producători în sus și în jos. Băiatul ăsta fie nu înțelege că Alba Iulia e oraș și că, la oraș, micii producători de chestii sunt o categorie extrem de mică, fie trăiește cu impresia că dacă el, senator și candidat la primărie, e un țărănuș cu Jaguar, toți albaiulienii sunt mici țărănuși producători. Individul ăsta e atât de euglenă încât are impresia că dacă bate apa în piuă pe tema micilor producători, luptă de fapt în slujba albaiulienilor! Boss, bosulică, bosultane, îngeraș euglenă, Alba Iulia e fucking oraș, municipiu reședință de județ! Sântimbru și Alba Iulia nu-s unul și același lucru.

Apoi s-a pozat puțin lângă Grindeanu, pe la Parlament. Asta așa, ca să arate lumii că el se pricepe nu doar la micii producători, la conflictul din Ucraina sau la fizică nucleară, ci și la proiecte de infrastructură mare. Cu ocazia asta l-a cunoscut și Grindeanu pe el, că, fiind fără ițari și ie, mai să nu-l recunoască.

Două zile mai târziu, iar cu micii producători, iar cu tradițional, iar cu ce-o să Guvernul pentru micii producători. Am înțeles, omul ăsta e numai cu micul producător din cauză că e și el un politician mic, ieșit la produs.

Ziua iei, poze, normal, după care un citat creștinesc, ceva din Biblie, încă ceva din Biblie, că așa se face.

Și, cu ocazia primei lui vizite oficiale în Bărăbanț, a dat una sublimă, la sentiment. „Bărăbanț, simbol al unității și prieteniei între vecini”. „Cartierul Bărăbanț din Alba Iulia este un exemplu de comunitate unită. Oamenii de aici demonstrează că, indiferent de diferențele dintre noi, putem trăi în armonie și ne putem ajuta reciproc”. E clar, iar a făcut pită fără drojdie, că pare să fi făcut inhalații cu ea.

 

Beniamin Todosiu. Între activitatea intensă în Parlament, unde parlamentărește de zor, și studenție – că omul e și deputat și student la facultate – Beniaminim Todosiu și-a găsit timp și să posteze o grămadă de chestii importante, vitale.

Pe la începutul săptămâni a făcut o memă, sau ceva, a fost fin ironic și ne-a anunțat că 22.000 de elevi nu s-au prezentat la evaluare la limba română. Și că „România educată”, sanchi. Ok, hai să nu fim răi, e ok ce a zis, că proiectul mutălăului de la Cotroceni e o batjocură sublimă.

O zi mai târziu, s-a trezit făcând analize fiscal – economice, că doar e omul student și deputat, deci de pricepe la toate și chiar mai mult decât atât. Și i-a dat înainte omul cu „plafonarea prețurilor”, deși nimeni n-a zis nimic despre plafonări de prețuri. Ceea ce măcăneau pesedeii lui Ciolacu era despre reducerea unor prețuri la produsele de bază, prin niște înțelegeri cu lanțurile de comercianți, care ar fi urmat să reducă adaosurile comerciale la anumite produse. Mă rog, o prostie, pe care studentul deputat Todosilă s-a trezit să o combată cu o altă prostie. Că, deh, dă bine să faci mereu aluzie la Viktor Orban sau la Sadam Hussein sau mai știu eu cine.

Și, desigur, în linia tradițională a partidului, a criticat pensiile speciale. Evident, nici tilică ăsta politic n-a zis nimic de greva aia ordinară a judecătorilor, că așa e în tenis, facem reformă cu mănuși. Adică, știți cum zic? Băi, nu vrem pensii speciale, da’ e ok ce fac judecătorii, e dreptul lor, nu ne băgăm noi, că noi vrem numai să fie bine, fără să fie rău la nimeni, că binele înfrânge. Plm!

Horațiu Dimitrie Clepan, yes, ai don ou ingliș, tenchiu veri maci, a fost așa liniștit că n-a postat nimic din 9 mai, când s-a întâlnit cu pensionarii din PSD. E de înțeles, s-a pregătit intens să pice examenul pentru șefia APM Alba, acum că nu mai prinde sinecura aia de secretar de stat. Sau, te pomenești că iar îi amenință pe amețiții din PSD Alba că fuge cu Ponta și iar îl pun ăștia ceva, pe undeva. La sport, la cultură, la educație, la orice?

Alin Ignat, nu-i nimic dacă nu știți cine e, n-ați pierdut nimic, a zis săptămâna asta ceva despre ie, despre portul popular, despre tradiții, chieptar, izmene-ntoarse, cinste, iubire, onoare, satul românesc. Plm nene, chiar pe toți ăștia ajunși în Parlament îi tufe grija numai de tradiții, țărani, ie, lada cu zestre și din-astea? Nimeni nu-și bate capul cu orașele, că și aici trăiesc oameni, votanți?

Ah, și-a mai zis ceva și despre „Cupa Cireșelor” de la Livezile, eveniment care arată că primarul de acolo „este un astfel de primar, într-o comunitate care își respectă seniorii și tradițiile, care își formează sănătos tinerii și își cultivă cu grijă, de la primii pași, copiii”. Băi, își cultivă copiii!!!

Gabriel Pleșa. Domnul primar a postat săptămâna asta numai lucruri frumoase, numai lucruri bune – felicitări! – și are dreptate în tot ce zice și ce face. Și spunem asta cu toată responsabilitatea și dorința nețărmurită de a trece și noi pe la casieria primăriei. Bravo, minunate postări, stimate domnul primar, scrise cursiv, corect gramatical, pe înțelesul tuturor, cinstit, drept, just, frumos, bine, Doamne ajută, rând pe rând, să vă dea Dumnezeu sănătate și putere de muncă și să rămâneți la fel de frumos și inteligent, ba nu, mai inteligent și mai frumos, AMIN!

Gata, ajunge pe azi, că mă ia cu vertigo dacă mai citesc postările unui trafalete cu carnet de partid. Până săptămâna viitoare, sau când oi mai avea chef de citit bălăriile politicienilor.

5 2 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile