Revenirea la matcă a partidului stat. Lăsați traseiștii să vină la mine!

Încă mai sărbătorim Revoluția, chestie ce ține, zic eu, de o simplă inerție și nicidecum de ideea că am avea ce serba. Mă rog, serbăm <<evenimentele din Decembrie 89>>, că e clar pentru toată lumea că n-a fost nici o revoluție. Mi-e chiar milă de bucuria și speranțele sincere ale atâtor și atâtor oameni care, în inconștiența și aburii acelor zile, n-au înțeles că singura schimbare ce se va fi produs ține de acea vorbă, cu sens de blestem parcă: copiii șefilor noștri vor fi șefii copiilor noștri!

Deunăzi, puiul de nomenclaturist, Gabriel Pleșa – al cărui tătic a fost un fel de bibliotecar, hă-hă!, în sensul că era șef la Arhivele Statului, instituție unde și vărul de-al doilea al femeii de serviciu era Secu – vorbea despre o „întoarcere la matcă”, în încercarea de a-și justifica cumva traseismul și pofta de ciolan.

Păcat că n-a așteptat cu anunțul până azi, sau mâine, aceste zile de 21-22 decembrie, simbolice pentru ceea ce înseamnă o schimbare de formă, nu și de fond.

Recitind cuvintele distinsului primar traseist, am înțeles, în sfârșit, că s-a încheiat o etapă, că se închide un frumos cerc și suntem în punctul în care ne întoarcem la partidul unic, la partidul stat.

În Alba, acest partid se numește PNL și, odată cu instalarea în fruntea lui a acestui teribil cuplu de promisiomani – impostori, Florin Roman & Gabriel Pleșa, niște pesediști de frunte, de prin Sud ori Moldova, încep să suspine și să ofteze cu jind. Că n-au reușit nici Oprișan, nici Buzatu, nici Olguța, ceea ce vor fi reușit Roman & Pleșa, pe baza a ce-au construit Hava & Dumitrel.

Multă vreme, și în mare parte pe bună dreptate, PSD a fost partidul care a decontat totul în materie de urmași ai PCR. Iliescu e încă o umbră vie în acest sens. Celebri baroni, dumnezei ai județelor, au ținut viu acest sentiment a unui partid mamut, care e în tot și în toate.

Multă vreme, PNL părea partidul liber, partidul altfel, în care se mai serveau și principii, partidul care încerca să dea jos PSD-ul. O făceau, însă – chestie dovedită de realitatea de azi – nu din dorința de a schimba modul în care activa PSD, ci de a le lua locul și a fi ei noul PSD, noul partid stat, ai căror șefi sunt mici dumnezei peste județe.

PNL-ul lui Hava și Dumitrel, adică vechiul PD, vopsit în galbenul PNL, a murit demult. N-a fost nici acel PD vreo fată mare, însă era, totuși, un partid cu niște feseniști mai curați, mai școliți, mai puțin impostori. A furat, dar a și făcut, bănuiesc că undeva în birourile acelui PD s-a născut. Acel PD e mort. A murit în ziua în care Hava n-a mai vrut nici măcar să stea în geamul primăriei, astfel ca toți cei din partid să încasez pensia electorală. PNL-ul de azi este PNL-ul lui Roman și Pleșa, doi băieți care au învățat tot ce se putea învăța din modul de operare al PSD-ului din vremea lui Cozmâncă, Șerban Mihăilescu ori Mischie.

Dumitrel, care în scripte e președintele PNL Alba, pare – din punct de vedere politic – genul de moș labil, care se pișă în pamperși și pe care îngrijitoarea Florin îl face de bani și voturi, bașca îi aduce în casă și toți golanii de pe stradă, să chefuiască și să-i toace averea, imaginea și încrederea electorală.

Acum trei ani, Bogdan Lazăr era lider ALDE și candida la funcția de primar. Acum e membru PNL.

Acum trei ani, Horațiu Florea era lider PRO România. Acum e membru PNL.

Acum trei ani, Mihail David era lider PLUS. Acum e membru PNL.

Acum trei ani, Daniel Breaz era ministru și senator PSD. Acum e membru PNL.

Acum trei ani, Gabriel Pleșa era lider USR și ajungea primar. Acum e membru PNL (încă n-a semnat oficial, că deh, și-ar pierde mandatul, dar e acolo).

Sunt câteva nume doar, însă absolut relevante pentru ce înseamnă PNL-ul lui Florin Roman, construit sub umbrela lui Dumitrel. Pe lângă ei mai sunt o armată de consilieri locali, primari, oameni de afaceri aduși sub stimulente. Sincer, cred că găsești mai multă onoare și coloană vertebrală într-un bordel din Cartierul Roșu ori pe șoseaua de centură, la Mimi Curdefier, decât în PNL Alba.

Răstimp, PSD Alba, cu tot trecutul lui glorios, că au avut și ei fel și fel de petarde, de la Codrin Ștefănescu – ales deputat de la PRM, în Alba, apoi trecut la PSD – Emilian Cutean, Ioan Rus, Ioan Dîrzu sau patriotardul Mătieș, mai recent, e astăzi diametral opus PNL-ului.

Victor Negrescu, Corneliu Mureșan, Voicu Vușcan, Adrian Bara, Andrei Sărmășan, sunt doar câteva nume cărora le poți băga de vină fără problemă. Că-s prea tineri, au în jurul a 40 de ani, abia dacă au prins șoimii patriei. Că sunt împliniți și recunoscuți profesional, ceea ce e absolut nasol pentru o carieră politică, că doar partidul trebuie să te aibă la mână. Că au școli făcute pe bune. Că vorbesc fluent câteva limbi străine fiecare.

Sigur, poți să te întrebi ce dracu caută oamenii ăștia în PSD?

Să nu mă înțelegeți greșit, nu spun că PSD Alba e o fată mare, gata să moară pe altarul electoral pentru niște principii. Sunt încă destule cozi de topor pe acolo, cu care-și pot oricând reteza șansele. Însă nu ai cum să nu constați o distanță de la cer la pământ între mizeria umană din PNL și mâna asta de oameni care, cum necum, și-au făcut loc la vârful PSD Alba.

Ce voiam să zic, vă dați seama ce butaforie a ajuns județul ăsta? Suntem parcă rupți din Kafka. Liberalismul e reprezentat de traseiști, bugetofagi și sinecuriști, conduși de tandemul celor mai mari impostori ai județului, Florin Roman & Gabriel Pleșa, în timp ce PSD-ul e condus de o mână de oameni școliți, cu cariere solide și școli făcute pe bune? The fuck is wrong with the world?

Așadar, hai, să închinăm cu toții un pahar în cinstea noului partid stat, a noului partid unic, PNL Alba, și a impostorilor cu apucături mesianice, care s-au cocoțat pe cadavrele în descompunere politică ale lui Mircea Hava & Ion Dumitrel, fie-le pensia specială ușoară!

Iaca, 34 de ani și ce anume s-a schimbat?!

4.3 7 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile