RER Vest – RETIM: Colectarea deșeurile menajere provenite din activitatea casnică sau comercială se efectuează doar din sacii sau recipientele prevăzute în contract, în conformitate cu Regulamentul de salubrizare

  • Deșeurile reciclabile generate de persoanele fizice se ridică doar dacă sunt depozitate în saci transparenți, care permit vizualizarea conținutului
  • Deșeurile generate de persoanele juridice se ridică doar din pubele sau containere

Toți clienții casnici din ariile de delegare ale Asocierii RER Vest – RETIM Ecologic Service au obligația de a depozita deșeurile reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton în sacii galbeni RER Vest sau în alt tip de saci, transparenți, care permit vizualizarea conținutului.

Companie RER Vest reamintește tuturor persoanelor că deșeurile reciclabile depozitate în saci negrii sau de altă culoare opacă, prin care echipajele care colectează deșeurile nu pot vizualiza conținutul acestora, nu vor fi ridicați, pentru a evita amestecarea deșeurilor neconforme.

Pentru a evita contaminarea și pentru optimizarea spațiului de depozitare, compania reamintește cetățenilor să golească, să clătească, să plieze și să turtească, după caz, deșeurile reciclabile din plastic, metal, hârtie și carton,, înainte de a le depozita în saci.

În cazul în care clienții RER Vest au epuizat sacii transparenți, personalizați RER Vest, primiți cu titlu gratuit, până la următoarea redistribuire, sunt rugați să utilizeze saci similari, transparenți din comerț sau să îi achiziționeze pe cei standard, din  punctele de lucru ale Asocierii din Alba Iulia sau Aiud.

Serviciul de colectare a deșeurilor reciclabile prestat de compania RER Vest de la limita de proprietate a persoanelor fizice, din zona de case nu este o obligație contractuală a Asocierii, ci o practică agreată cu administrația locală în scopul îmbunătățirii calității deșeurilor reciclabile. În cerințele din caietul de sarcini pentru delegarea serviciului de salubrizare s-a prevăzut ca deșeurile reciclabile să fie duse de către clienții casnici la punctele fixe de colectare de pe domeniul public.

Conform regulamentului de salubrizare, în cazul persoanelor juridice, deșeurile generate de acestea se vor colecta separt, depozita pe fracții, doar în pubele sau containere standardizate,  prevăzute în contractul încheiat cu Asocierea. Deșeurile depozitate de firme sau instituții publice în saci nu vor fi colectate și vor fi marcate cu autocolante de echipajele RER Vest, care sublinează că deșeurile nu sunt prevăzute în contract. Agenții economici sau instituțiile care doresc să își modifice contractele, pentru a suplimenta recipienții de colectare, o pot face prin email la adresa [email protected] sau la punctele de lucru RER Vest – RETIM.

Vă reamintim că atât populația, cât și agenții economici au obligația de a colecta deșeurile  menajere pe fracții, iar poliția locală trebuie să îi sancționeze pe cei care nu respectă  prevederile Legii 17/2023, pentru aprobarea OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor. În plus, abandonarea, aruncarea sau incendierea deșeurilor se sancționează cu amendă de la 30.000 lei la 45.000 lei pentru persoanele fizice și de la 50.000 lei la 70.000 lei pentru persoanele juridice, conf. Legii 17/2023, Art. 62, alin.1, lit.b.

În ceea ce privește depozitarea sacilor cu deșeuri pe domeniul public în afara zilei de colectare, acest fapt reprezintă o contravenție și este catalogată drept depozitare ilegală sau abandon de deșeuri prin Regulamentul de salubrizarea al Județului Alba, Anexa 3, articolul 3,  iar autorul este pasibil de amendă: până al 200 de lei în cazul persoanelor fizice, respectiv până la 2500 lei în cazul persoanelor juridice.

Toate informațiile cu privire la modalitatea corectă de separare a deșeurilor și recipientele folosite pentru colectare, pot fi regăsite în Ghidul de Colectare Separată a Deșeurilor, disponibil pe site-ul rervest.ro, secțiunea Alba, Ghid de colectare sau accesând link-ul următor: https://rervest.ro/alba/ghid-de-colectare/

Pentru sesizări legate de colectarea deșeurilor, Compania RER poate fi apelată prin Call Center, la numărul de telefon 0374 885 694 sau prin email la [email protected].

Pentru sesizarea depozitărilor ilegale de deșeuri recomandăm apelarea Dispeceratului Poliției Locale de pe raza localității de care aparțin cetățenii.

Despre Asocierea RER Vest – RETIM și RER Group 

Asocierea RER Vest S.A. – RETIM Ecologic Service Timișoara S.A. oferă servicii de salubritate profesioniste locuitorilor din județul Alba începând cu 1 decembrie 2021. În baza licitației organizată de ADI Salubris Alba, din anul 2019, asocierea este responsabilă de colectarea și sortarea deșeurilor din Zona 1: orașele Alba Iulia, Aiud, Ocna Mureș, Teiuș, respectiv comunele Ciugud, Berghin, Ohaba, Mihalț, Stremț, Galda de Jos, Cricău, Întregalde, Ighiu, Sântimbru, Râmeț, Rădești, Rimetea, Lopadea Nouă, Livezile, Mirăslău, Ponor, Hopârta, Fărău, Noșlac, Lunca Mureșului, Unirea și Zona 2: orașele Sebeș, Cugir, respectiv comunele Daia, Cut, Spring, Doștat, Gârbova, Câlnic, Săsciori, Pianu, Săliștea, Blandiana, Vințu de Jos, Ceru-Băcăinți, Șibot și Șugag.

RER Vest S.A. și RETIM Ecologic Service Timișoara S.A. fac parte din RER Ecologic Group. Compania a fost înființată în anul 1994 de concernul german RWE, ce desfășoară activități în domeniul salubrității, recuperării ecologice și reciclării. Grupul RER mai deține și companiile: REBU, RER Sud, RER Brăila, RER Servicii și RER DATA și are aproximativ 2500 de angajați.

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la [email protected].

Echipa RER Vest

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile