RER Vest – RETIM: Campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în SEBEȘ, CUGIR și comunele limitrofe

Începe o nouă campanie trimestrială de colectare a deșeurilor voluminoase, organizată de RER Vest- RETIM în colaborare cu ADI Salubris Alba. Astfel de deșeuri NU se depozitează în sau lângă recipientele de colectare a deșeurilor menajere și este interzisă abandonarea lor în locuri neamanajate. Soluția legală și gratuită de debarasare a acestor deșeuri este predarea lor la containerele speciale ale Asocierii RER Vest-RETIM în cadrul unor astfel de campanii trimestriale. 

În perioada 01 aprilie – 23 mai 2022 se desfăşoară o campanie dedicată colectării deșeurilor voluminoase în zona 2 a judeţului Alba. Sunt incluse orașele Sebeș, Cugir, respectiv comunele  Daia Română, Cut, Șpring, Doștat, Gârbova, Câlnic, Săsciori, Pianu, Săliștea, Blandiana, Vințu de Jos, Ceru-Băcăinți, Șibot, Șugag.

CINE poate preda deşeuri voluminoase 

Cetățenii din localităţie menţionate mai sus pot depune prin aport voluntar și gratuit deșeurile voluminoase în containerele special puse la dispoziție în punctele de colectare și între orele menționate în tabelul de mai jos.

CE se poate preda în cadrul acestei campanii

DEŞEURILE VOLUMINOASE sunt:

–    mobilier, comode, mese de cafea, de toaletă, decorative

–    mese de scris pentru copii, rafturi, etajere, etajere metalice

–    covoare, carpete, preșuri

–    canapele, paturi, dulapuri, birouri, scaune, banchete,saltele

–    oale

–    ceasuri

–    perdele, draperii

–    dulapuri de baie, suporturi prosoape

–    lustre, tablouri

–    obiecte sanitare, căzi, vase de toaletă, robineți, cabine de duș (fără sticlă), suporturi, baterii sanitare, chiuvete, bideuri, capace vase de toaletă, lavoare, rezervoare de apă pentru vase de toaletă

–    obiecte mari de folosință îndelungată precum : calorifere fontă, calorifere aluminiu, uși, tocuri de uși şi tocuri de geamuri (fără sticlă), fără tâmplărie PVC.

CE NU se poate preda în cadrul acestei campanii

  • NU se preiau alte categorii de deșeuri : reziduale, reciclabile, de construcții, vegetale, periculoase
  • NU se colectează deșeurile de echipamente electrice, electronice și electrocasnice (televizoare, mașini de spălat, frigidere, radio-uri, echipamente de iluminat, computere, etc.)

UNDE şi CÂND se pot preda deşeurile voluminoase 

Detalii despre efectuarea acestor campanii pe www.retim.ro, www.rervest.ro .

De asemenea, operatorii serviciului de Call Center sunt disponibili la numărul +40 374 885 694, de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile