Vineri, 11 iunie 2021, Museikon Alba Iulia ne propune un nou „Remember” în cadrul memorialului dedicat victimelor pandemiei covid-19.

Vernisajul expoziției începe la ora 13.00 și, împreună cu amintirile frumoase care vor fi depănate despre cei care nu mai sunt printre noi, vor fi expuse și câteva lucrări semnate de pictorul Ovidiu Paștina.

Evenimentul acesta propune un artist plastic care s-a născut pe aceste meleaguri: Ovidiu Paștina (22 noiembrie 1934 – 7 noiembrie 2020).

Născut la Alba Iulia, Ovidiu Paștina a absolvit Academia de Arte Frumoase „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca în 1959. Stabilit la Ploiești în același an devine membru UAP. „Are participări la expoziții naționale și internaționale de pictură, artă decorativă și grafică.

Este, de asemenea, autor al câtorva importante lucrări monumentale. Austria, Ungaria, Polonia, Germania, Suedia, Rusia, Cehia sunt țări în care artistul a expus. Colecții particulare și muzee din țară și din străinătate au achiziționat lucrări de-ale asale. Este deținătorul, printre altele, al Premiului „Ion Andreescu” (1980) al Academiei Române și al Premiului pentru Artă Monumentală al UAP (1979).

Pe 20 noiembrie, chiar în ziua în care a împlinit 80 de ani, Ovidiu Paștina a primit, din partea Primăriei Ploiești, diploma de Cetățean de Onoare al orașului, „ca semn de recunoaștere și prețuire a creației sale, precum și pentru atașamentul manifestat față de spațiul comunitar ploieștean”, după cum ne anunță uap.ro.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile