Reformă în stil Pleșa. După ce dai afară polițiști locali, te apuci și cauți să angajezi polițiști locali

Mai țineți minte povestea aia cu reforma administrației locale, cu redimensionarea și eficientizarea instituției, toate chestiile alea frumoase pe care le spunea Pleșa candidatul? Ei bine, Pleșa primarul a uitat, desigur. Pe la început de mandat, precum un actor grăbit, a mimat puțin reforma, după care a plecat zâmbind prin delegații. Am avut, după cum bine țineți minte, un super mega audit, pe care Pleșa l-a plătit din banii cetățenilor cu vreo 50.000 de europterix. Un audit din care n-a reieșit nimic clar și în urma căruia nu s-a luat nici o decizie clară.

Reforma, însă, draga de ea reformă, și-a cunoscut apogeul la Poliția Locală. Pleșa, eroul schimbărilor de formă, a reorganizat Poliția Locală din Direcție în Serviciu, și a redimensionat-o. Adică a dat afară vreo 30 de oameni, că doar instituția funcționa absolut pe lângă lege. Adică, deși în lege spune că poți avea 1 polițian local la 1.000 de locuitori, Poliția Locală Alba Iulia avea peste 140, la o populație de vreo 70.000. Așa că, după „reforma” Pleșa, Poliția Locală e ceva mai mică, doar că în aceeași stare de funcționat pe lângălege. Bașca, mai e și povestea cu Daniel Ilcu, fostul șef al Poliției Locale, dar afară în mod abuziv de către Pleșa – așa au zis instanțele – și pentru care orașul a plătit și plătește. Iar Primăria Alba Iulia ar trebui să recupereze, de la autorul abuzului, adică de la onorabilul domn Pleșa, vreo 30.000 de euro. Însă despre cum nu se întâmplă nimic și nu se va întâmpla nimic, că doar nu e vreun angajat din primărie atât de tâmpițel încât să intenteze proces primarului pentru recuperarea prejudiciului produs prin măsura abuzivă, ei bine despre asta o să vă povestim altă dată.

Ce e important acum este că, iată, reforma merge mai departe. Iar onor Pleșa și-a dat seama, probabil în timpul vreunei delegații în străinătate, că redimensionarea asta poate fi făcută în ambele sensuri, astfel că poate să și angajeze niște oameni. Vorba aia, un om angajat e un vot câștigat. Așa că, în perioada următoare, urmează să fie angajați vreo 6 sau 7 noi polițiști locali, zic sursele noastre. Și faza cea mai mișto e că posturile astea au fost create pentru că e nevoie de niște polițiști locali cu fel și fel de specializări, cum ar fi cea de macaragiu. Că doar serviciul de ridicat mașini, după ce n-a existat o bună bucată de vreme – în ciuda legii care te obligă să ai așa ceva – a fost internalizat. Așa că, în buna tradiție a mersului pe burtă din Primărie, în prima fază vom asista la un simulacru, în care pentru posturile noi vor candida niște băieți care sunt deja polițiști locali, dar care nu mai vor la pază, de exemplu, și au știut din timp să-și facă rost de calificările astea noi, fără de care Primăria nu mai poate exista. După care, posturile lăsate libere de ăștia care vor fi câștigat concursurile, urmează să fie scoase la concurs pentru niște noi votanți. Ăsta, pentru niște noi angajați. Și uite așa, Poliția Locală merge pe noi și noi culmi ale reformei.

Practic, după ce a făcut un audit simulacru, ca să nu zică lumea că a uitat de reformă din prima zi, după ce a dat afară 30 de localnici, ca să arate că face, în timp ce a angajat pe bandă rulantă, de a ajuns instituția să aibă azi vreo sută de angajați în plus, față de momentul în care și-a preluat mandatul, Pleșa îi dă înainte cu reforma și mai angajează niște polițiști locali cu drept de vot. Asta după ce, recent, a scos la mezat și vreo 9 posturi pentru cetățeni cu drept de vot la CSM Unirea.

Și uite așa, până în toamna anului viitor, vor fi atâția angajați în Primărie că va putea Pleșa să se joace de-a campania electorală la locul de muncă. Ceea ce nu-i neapărat bine, că sigur n-a luat în calcul faptul că, pentru asta, va trebui să se actually ducă la fucking locul de muncă!

5 2 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile