Raftul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba ajunge în luna decembrie la Zlatna

Joi, 14 decembrie 2023, la ora 12.00, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Primăria Orașului Zlatna și Biblioteca Orășenească „Sava Albescu” Zlatna  inaugurează un nou raft cu peste 300 de cărți noi, la Zlatna.

 

Evenimentul cultural se va desfășura la Casa de Cultură „Horea Popescu” din Zlatna, unde vor participa, alături de delegația Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, Silviu Ponoran, primarul orașului Zlatna, Tudor Ponoran consilier județean, elevi și cadre didactice și, nu în ultimul rând, oameni de cultură din orașul Zlatna și împrejurimi. Cu această ocazie se va semna și un parteneriat între Primăria Orașului Zlatna și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în baza căruia cele două instituții se obligă să se ajute reciproc și în organizarea altor activități culturale.

Proiectul 2.9 Fondul special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba are ca scop îmbogățirea colecțiilor de carte din bibliotecile publice din județul Alba, cu câte o mini bibliotecă cu cărți noi, sporind în acest fel atractivitatea bibliotecilor partenere. De asemenea, proiectul urmărește ca viața culturală a comunităților să se îmbogățească și prin intermediul culturii scrise. Evenimentul de joi, 14 decembrie 2023, va crea în acest fel o nouă punte culturală cu orașul Zlatna punând bazele unei colaborări de lungă durată între instituțiile partenere.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile