Radu Tuhuț: Vouchere de vacanță pentru sprijinirea turismului românesc!

În Camera Deputaților am votat, astăzi, proiectul de lege privind aprobarea ordonanței de urgență a Guvernului nr. 46/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță (PL-x 368/2017) – lege ordinară adoptată de către Senat.

Astfel, ordonanța de urgență va deveni lege. Mă bucur că de câțiva ani, cu o singură excepție (când guvernarea a fost doar de dreapta), angajații din sistemul public primesc aceste vouchere. Ele reprezintă o gură de oxigen pentru industria turismului și pentru HoReCa. Acordarea voucherelor de vacanță – în cuantum de 1.450 de lei per salariat – reprezintă un motiv în plus pentru o familie să își petreacă în țară concediul.

Unitățile de cazare din județul Alba, în plan principal, dar și întreaga industrie de consum, în plan secundar, beneficiază de pe urma utilizării voucherelor. O familie care își petrece în Alba un concediu de câteva zile, pe lângă cazare, plătește pentru un prânz la restaurant, pentru suveniruri și alte produse locale, pentru bilete la diferite destinații turistice ori pentru diverse bunuri și servicii.

Deputat PSD de Alba,

Radu Marcel Tuhuț

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile