Radu Tuhuț: Veste bună pentru seniori! 120.000 de bilete la tratament balnear, asigurate în 2023 prin Casa de Pensii

Guvernul a aprobat acordarea biletelor de tratament balnear în anul 2023 și a majorat suma alocată în acest scop. Este o veste bună care vine de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, condus de către social-democratul Marius Constantin Budăi.

Aproximativ 120.000 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate și decontate în acest an prin Casa Națională de Pensii Publice.

Ministerul Muncii a anunțat că suma aprobată în vederea asigurării de tratament balnear pensionarilor și persoanelor asigurate în sistemul public de pensii, persoanelor asigurate pentru accidente de muncă și boli profesionale și beneficiarilor unor legi cu caracter reparatoriu a fost majorată față de anul 2022, de la 229.000.000 lei la 300.000.000 lei.

Pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

Deputat PSD de Alba,

Radu Marcel Tuhuț

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile