Radu Tuhuț: Sprijin educațional pentru copiii dezavantajați!

Într-un gest menit să ofere o șansă în plus în viață, Guvernul României sprijină peste 400.000 de copii dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial. Acești copii vor primi un sprijin financiar de 500 de lei pe an, timp de 4 ani, sub forma tichetelor sociale pentru sprijin educational. Această inițiativă reprezintă un angajament concret al cabinetului Ciolacu în ceea ce privește solidaritatea socială și susținerea prioritară a celor în nevoie, mai ales a celor cu venituri mici. Prin această măsură, se dorește să se asigure că niciun copil nu este lăsat în urmă și că toți au acces la o educație de calitate.

Cardurile de sprijin educațional vor fi alimentate cu suma de 500 de lei pe an, timp de 4 ani, începând cu anul 2023. Astfel, fiecare copil va beneficia de un sprijin financiar constant, care să contribuie la acoperirea cheltuielilor legate de educație, cum ar fi materialele școlare, manualele sau activitățile extrașcolare. În total, se alocă 120 de milioane de euro pentru implementarea acestei măsuri.

Implementarea acestui program va fi realizată de către Ministerul Fondurilor Europene, iar banii necesari vor proveni din fonduri europene. Aceasta este o veste îmbucurătoare, deoarece arată că România beneficiază de sprijin financiar din partea Uniunii Europene pentru a dezvolta proiecte sociale importante, care să contribuie la reducerea inegalităților și la creșterea șanselor de dezvoltare pentru copiii defavorizați.

Prin acordarea acestor tichete sociale pentru sprijin educațional, Guvernul dorește să asigure un mediu propice învățării pentru toți copiii, indiferent de situația lor socio-economică. Educația este un drept fundamental al fiecărui copil și este esențial ca toți să beneficieze de oportunități egale în acest domeniu.

Această măsură reprezintă nu doar un sprijin financiar, ci și un semn de recunoaștere a importanței educației în viața fiecărui individ. Prin investirea în educație, se investește în viitorul țării noastre, într-o societate mai echitabilă și mai prosperă.

Radu Marcel Tuhuț, deputat PSD de Alba

5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile