Radu Tuhuț: PSD guvernează responsabil! Peste 1,5 miliarde euro au intrat în agricultură de la începutul anului

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, condus de social-democratul Petre Daea, culege roadele muncii făcute bine și la timp.

În primele zile ale lunii februarie, Ministerul Agriculturii a încasat în contul deschis în Banca Națională a României suma de 531 milioane de euro. Suma reprezintă rambursarea de la Comisia Europeană a cheltuielilor realizate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură în luna decembrie a anului 2022 pentru acordarea plăților directe fermierilor finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

Banii au fost acordați în avans fermierilor de către minister pentru ca aceștia să aibă fondurile necesare pentru pregătirea anului acesta agricol, iar acum Comisia Europeană direcționează României sumele pe care statul român le-a investit în fermieri.

Social-democratul Petre Daea și echipa de experți din cadrul ministerului aduce în țară fiecare euro pus la dispoziția agriculturii și dezvoltării rurale de către Comisia Europeană.

România e în graficul asumat privind accesarea fondurilor europene și continuă pe acest drum al acordării la timp a subvențiilor necesare, utile și cuvenite.

Sprijinirea fermierilor români este un obiectiv important pentru PSD!

Deputat de Alba, Radu Marcel Tuhuț

5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile