Radu Tuhuț: PSD – alături de oamenii din Apuseni! Ministerul Muncii a publicat ordinul care prevede reduceri de 50% la energie

Partidul Social Democrat este alături de oamenii din Munții Apuseni. Ministerul Muncii, condus de social-democratul Marius Constantin Budăi, a publicat ordinul referitor la reducerea tarifului cu 50% la energia termică, gaze naturale si energia electrică  pentru locuitorii din Delta Dunării si unele localități din Munții Apuseni.

În cazul Munților Apuseni, acordarea sumelor pentru acoperirea tarifelor reduse la energie electrică, gaze naturale și energie termică se va face pentru persoanele singure/familiile cu domiciliul situat în orașele Abrud, Câmpeni, Zlatna sau Baia de Arieş și comunele Albac, Almaşu Mare, Arieşeni, Avram Iancu, Bistra, Bucium, Ciuruleasa, Gîrda de Sus, Horea, Întregalde, Lupşa, Mogoş, Ocoliş, Poiana Vadului, Ponor, Posaga, Rîmeţ, Roşia Montană, Sălciua, Scărişoara, Sohodol, Vadul Moţilor și Vidra.

Acordarea sumelor prevăzute este condiționată de plata la termen de către clienții casnici a facturilor scadente.

În prezent, proiectul de act normativ se află în faza de consultare publică, iar persoanele interesate au posibilitatea să transmită propuneri, sugestii și opinii la adresa de e-mail: [email protected], în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site, respectiv până în 3 aprilie 2022.

Proiectul de ordin, precum și anexa lui, sunt publicate pe site-ul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, la categoria Transparență, subcategoria transparență decizională (link – http://mmuncii.ro/j33/index.php/ro/transparenta/proiecte-in-dezbatere/6537-delta-dunarii)

Actul normativ va produce efecte doar după ce va parcurge întreg procesul legislativ și va fi publicat în Monitorul Oficial al României.

Așa cum am mai spus, oamenii din Munții Apuseni au nevoie de reducerea facturilor la energia electrică, mai ales în contextul în care, cu mici excepții, gazul metan lipsește! Acest ordin al Ministerului Muncii vizează, în fapt, și o continuitate a schemei de sprijin, aplicată în acest sezon rece, la plata facturilor aferente consumului la energie. Ajutorul de sprijin a fost instituit, pentru perioada 1 noiembrie 2021-31 martie 2022, prin Legea nr. 259 din 29 octombrie 2021 pe care am susținut-o și votat-o în Camera Deputaților.

PSD este alături de oamenii din județul Alba și caută soluții în contextul creșterii exagerate, a facturilor la utilități, ca urmare a liberalizării negândite a pieței de energie.

Președinte PSD Alba,

deputat Radu Marcel Tuhuț

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile