Radu Tuhuț: Propunere legislativă pentru instituirea Zilei Prizonierilor de Război Români!

În legislația din România, există o lacună – lipsa unei zile dedicate comemorării prizonierilor de război români din Al Doilea Război Mondial. Este timpul să remediem această situație și să aducem în prim-plan sacrificiile făcute de acești eroi.

Astfel, am susținut inițiativa legislativă a deputaților social-democrați Ciprian Constantin Șerban și Alexandra Huțu care propune instituirea, în 24 august, a Zilei Prizonierilor de Război Români (ziua a fost aleasă având în vedere repere istorice și luarea de prizonieri de către armata sovietică între 24 august și 12 septembrie 1944, până la încheierea Armistițiului).

Este momentul să recunoaștem și să onorăm memoria acestor bravi oameni care au suportat ororile și tratamentul inuman din lagărele de muncă forțată, refuzând să trădeze patria. Prizonierii de război români au înfruntat greutăți și suferințe de neimaginat, dar au rămas demni și curajoși. Ei merită să fie amintiți și să li se aducă recunoștință pentru devotamentul lor față de țară!

Această propunere legislativă vizează modificarea şi completarea LEGII nr. 44 din 1 iulie 1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război. Inițiativa se află la Senat pentru dezbatere.

Radu Marcel Tuhuț, deputat PSD de Alba

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile