Radu Tuhuț: Investițiile în modernizarea rețelei de energie electrică și înlocuirea stâlpilor electrici din lemn sunt o prioritate pentru Munții Apuseni!

Ca deputat al Munților Apuseni, în Parlamentul României, am dat din nou glas moților pe care îi reprezint cu mândrie și am adus în atenția publică noi aspecte relevante pentru dezvoltarea zonei montane a județului Alba.

Datorită frumuseții lor, munții Apuseni sunt denumiți pe bună dreptate “Mica Elveție a României”. Aici, turiștii vin vara pentru aerul curat, drumeții în natură, vizite la cascade, chei, peșteri și alte obiective, iar iarna pentru practicarea sporturilor specifice. Astfel, în Apuseni s-a dezvoltat o tradiție pentru turism. Cetățenii au investit sume considerabile în pensiuni și unități de cazare, proprietarii fiind recunoscuți și apreciați pentru ospitalitate și mâncarea pregătită ca acasă!

Cu toate acestea, o problemă majoră pentru turiști este infrastructura rutieră deficitară, pentru care am solicitat în repetate rânduri sprijin financiar. O altă problemă e reprezentată de întreaga rețea de alimentare cu energie electrică care este deficitară. Și aceasta a fost tema ultimei mele intervenții.

În fiecare iarnă, după primele căderi de zăpadă, avem sute sau chiar mii de gospodării fără energie electrică. Pe lângă acestea, micile unități de cazare, care nu își permit achiziționarea unui generator electric separat, rămân și ele în beznă. Din cauza zonelor mai greu accesibile, remedierea unei avarii poate dura câteva zile bune, fapt care generează prejudicii proprietarilor și îngreunează dezvoltarea turismului local.

Pentru evitarea unor astfel de situații sunt necesare investiții în înlocuirea stâlpilor de distribuție a curentului electric, mai ales a celor din lemn, dar și a celorlalți din beton care nu mai prezintă siguranță, deoarece pot cădea la primul viscol din această iarnă. De asemenea, rețeaua de alimentare cu energie electrică trebuie modernizată pentru a asigura o stabilitate mai mare. Este importantă și tăierea copacilor care se află de-a lungul liniilor electrice întrucât au existat mai multe situații în care aceștia au căzut peste liniile electrice și au provocat avarii semnificative.

Rezolvarea acestor probleme trebuie să fie o prioritate, pentru a oferi moților condiții civilizate de viață, dar și turiștilor o experiență plăcută, fără întreruperi în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică la fiecare viscol și căderi masive de zăpadă.

 La munte, zăpada trebuie să fie doar o bucurie!

Radu Marcel Tuhuț, deputat PSD de Alba

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile