Radu Tuhuț: ”INVESTALIM” – Program Național de Dezvoltare și Susținere a Industriei Alimentare. Sprijin pentru fermieri și procesatori!

Pe 27 octombrie, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale dă startul Programului Național de Dezvoltare și Susținere a Industriei Alimentare, cunoscut sub numele de ”INVESTALIM”. Acest program reprezintă o nouă promisiune îndeplinită de către Partidul Social Democrat (PSD), care a luat în considerare nevoile fermierilor și procesatorilor din industria alimentară.

Prin intermediul Programului ”INVESTALIM”, fermierii și procesatorii vor avea posibilitatea de a înființa și moderniza unități de procesare în domenii precum prelucrarea și conservarea cărnii, industria peștelui, a cartofilor, domeniul prelucrării fructelor și legumelor, al sucurilor din fructe, fabricarea brânzeturilor, a uleiurilor, produselor de morărit, a pâinii sau a zahărului.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat condițiile de accesare a fondurilor disponibile pentru procesatori. Acestea vor fi distribuite în următorii 3 ani, cu o sumă totală de 590 de milioane de euro. Obiectivele strategice vizate de acest program sunt întărirea siguranței alimentare și reducerea deficitului comercial.

Patriotismul economic și productivismul sunt conceptele cheie care ghidează politica economică a guvernului condus de premierul Marcel Ciolacu. Programul ”INVESTALIM” este unul dintre programele reprezentative ale acestei abordări, promovând producția locală și consumul de produse românești.

Prin investițiile în noi unități de producție și/sau modernizarea și dezvoltarea celor existente, se urmărește creșterea competitivității industriei alimentare din România. Aceasta va duce la o diversificare a ofertei pe piața internă și externă, precum și la crearea de noi locuri de muncă în sectorul agroalimentar.

Programul vine în sprijinul fermierilor și procesatorilor, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta afacerile și de a contribui la creșterea economiei naționale. Prin susținerea acestor sectoare cheie, se va asigura o mai mare independență alimentară a țării și se vor reduce importurile de produse agroalimentare.

Programul Național de Dezvoltare și Susținere a Industriei Alimentare reprezintă un pas important în direcția consolidării industriei alimentare din România. Prin sprijinirea fermierilor și procesatorilor, se va crea un mediu favorabil pentru dezvoltarea durabilă a acestui sector vital al economiei noastre.

Radu Marcel Tuhuț, deputat PSD de Alba

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile