Radu Tuhuț: Extinderea accesului la serviciile medicale din zonele rurale și defavorizate trebuie să devină o prioritate absolută!

Asigurarea accesului la servicii medicale de calitate pentru toți cetățenii județului Alba trebuie să devină o prioritate absolută. În multe zone rurale și defavorizate, această nevoie esențială nu este îndeplinită în mod corespunzător. Este imperativ ca C.J. Alba să se implice activ în extinderea și îmbunătățirea serviciilor medicale în aceste zone, pentru a asigura drepturi egale pentru toți cetățenii.

Un aspect important de luat în considerare este faptul că asigurarea de servicii medicale pentru toți locuitorii nu se rezumă doar la investiții într-un singur spital centralizat. Deși un spital modern și bine echipat este esențial într-un municipiu reședință de județ, acesta nu poate acoperi necesitățile tuturor celor care trăiesc în zonele îndepărtate, de munte sau rurale. Astfel, Consiliul Județean Alba trebuie să implementeze strategii și programe care să asigure accesul la servicii medicale calitative și în aceste zone.

În primul rând, este necesar ca în fiecare comună să fie cel puțin 1 medic de familie. De asemenea, avem nevoie de extinderea rețelei de centre de sănătate și cabinete medicale în zonele rurale și defavorizate. Acest lucru ar facilita accesul la servicii medicale de bază, cum ar fi consultațiile medicale, analizele de laborator sau tratamentele preventive. Totodată, aceste aspecte ar reduce costurile și timpul de călătorie pentru pacienți, care în prezent sunt nevoiți să se deplaseze pe distanțe mari pentru a beneficia de astfel de servicii.

În al doilea rând, este esențială implicarea medicilor specialiști în furnizarea de servicii medicale în zonele rurale și îndepărtate. Mulți medici tineri și experimentați preferă să lucreze în marile orașe, unde au acces la echipamente moderne și oportunități de dezvoltare profesională. Prin intermediul unor programe de stimulare și sprijin financiar, Consiliul Județean Alba ar putea atrage medici specialiști în aceste zone și ar putea crea condiții favorabile pentru desfășurarea activității lor.

Nu în ultimul rând, este importantă dezvoltarea unor programe de educație și conștientizare în rândul populației din zonele rurale și defavorizate. Oamenii trebuie să fie la curent în ceea ce privește accesul la servicii medicale și să aibă informații actuale despre programele de asistență medicală disponibile. Prin intermediul unor campanii de informare, Consiliul Județean Alba ar putea îmbunătăți gradul de conștientizare și ar putea încuraja populația să solicite servicii medicale atunci când este necesar.

Consiliul Județean Alba are responsabilitatea de a se implica activ în extinderea și îmbunătățirea serviciilor medicale în zonele rurale și defavorizate. Prin implementarea unor strategii și programe eficiente, se poate crea un sistem de sănătate mai echitabil și mai accesibil pentru toți cetățenii județului Alba.

Deputat PSD de Alba,

 Radu Marcel Tuhuț

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile