Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: Guvernul prelungește plafonarea tarifelor RCA!

Guvernul condus de Marcel Ciolacu rămâne consecvent și continuă să ia măsuri pentru reducerea inflației – obiectiv de mare importanță pentru întreaga economie și populație a țării. Astfel, a luat decizia prelungirii plafonării tarifelor la RCA până la finalul anului.

Fără o astfel de măsură, milioane de RCA-uri s-ar fi scumpit, inclusiv în perioada sărbătorilor, ceea ce inevitabil ar fi afectat puterea de cumpărare a oamenilor. Guvernul înțelege importanța menținerii stabilității economice și a stabilit un cadru legislativ care să protejeze interesele consumatorilor.

Obiectivul de a avea o inflație cu o singură cifră până la finalul anului a fost deja atins, iar în luna august rata anuală a inflației a fost de 9,4%. Cu toate acestea, este importantă menținerea tendinței și continuarea eforturilor pentru a atinge țintele estimate de Banca Națională a României. Conform acestora, inflația trebuie să fie de 7,5% în decembrie 2023 și de 4,4% la finalul anului viitor.

Plafonarea tarifelor RCA este o măsură eficientă în lupta împotriva inflației și are un impact direct asupra buzunarului fiecărui cetățean. RCA-ul reprezintă o cheltuială semnificativă în bugetul unei familii. Prin menținerea tarifelor la un nivel accesibil, Guvernul își propune să protejeze puterea de cumpărare a populației și să asigure stabilitatea financiară a acestora.

Deputat PSD Alba,

Radu Marcel Tuhuț

5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile