Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: Cetățenii din zona Apuseni necesită o protecție adecvată în situațiile de urgență!

Am avut ocazia să prezint în Parlamentul României solicitarea cetățenilor din Munții Apuseni, pe care am înregistrat-o în timpul audiențelor de la cabinetul meu parlamentar din orașul Câmpeni. De această dată, moții au cerut sprijin pentru extinderea detașamentelor de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” în două localități din Munții Apuseni, mai precis la Arieșeni și Baia de Arieș.

Zona Munților Apuseni este una frumoasă, dar dificil accesibilă, în special în timpul iernii. În situațiile de urgență, fiecare secundă contează și poate face diferența între viață și moarte. Având în vedere că în prezent există doar un singur detașament al ISU la Câmpeni, acesta nu poate interveni prompt în cazul unei situații de urgență în Baia de Arieș, oraș aflat la o distanță de 25 de kilometri, sau în Arieșeni, comună situată la aproximativ 40 de kilometri distanță. În astfel de situații, timpul lucrează împotriva cetățenilor din Apuseni, motiv pentru care solicitarea lor de înființare a unor noi puncte ISU este justificată.

Oamenii din Arieșeni și Baia de Arieș au nevoie de servicii complete din partea detașamentelor de pompieri, având în vedere regiunea vastă și numărul mare de localități pe care acestea ar trebui să le deservească. Mă refer aici la necesitatea unor detașamente cu suport operativ, gardă de intervenție și echipe de căutare-salvare.

În următoarele zile, așa cum le-am promis cetățenilor care mi-au prezentat această problemă în cadrul cabinetului meu parlamentar, voi transmite o interpelare ministrului PNL al Afacerilor Interne. Voi solicita adoptarea măsurilor necesare pentru operaționalizarea celor două detașamente ISU în Munții Apuseni, la Arieșeni și Baia de Arieș.

Radu Marcel Tuhuț, deputat PSD de Alba

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile