Radu Tuhuț: Continuă Programul ”Tineri fermieri”! Dezvoltarea agriculturii este o necesitate pentru viitorul nostru!

S-a deschis cea de-a treia sesiune a Programului „Tineri fermieri”, destinat persoanelor de până în 40 de ani, cu studii de specialitate în agronomie. Ministerul Agriculturii, condus de PSD, sprijină dezvoltarea agriculturii.

Dezvoltarea agriculturii este esențială pentru a ne asigura că avem suficiente alimente pentru toată lumea, într-un mod sustenabil. Agricultura a fost întotdeauna un sector important al economiei noastre, iar dezvoltarea sa continuă este esențială pentru viitorul nostru.

Recent s-a dat startul depunerii cererilor de concesionare a unor suprafeţe de teren cu destinaţie agricolă, proprietate publică sau privată a statului, aflate în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului.

Cei interesați au posibilitatea de a concesiona o suprafață de până la 50 de hectare pentru o perioadă de 20 de ani.

Solicitanții vor depune la sediul ADS sau vor transmite prin poșta electronică următoarele documente:

  1. a) cerere de principiu care cuprinde numele, prenumele, data nașterii, studiile, domiciliul, comuna și județul pe raza căruia se află terenul solicitat, suprafața solicitată;

  1. b) copie a cărții de identitate a solicitantului;

  1. c) diplomele de studii de profil – în copie;

  1. d) declarație pe proprie răspundere a solicitantului din care să reiasă faptul că nu a avut contracte încheiate cu ADS, în calitate de persoană fizică și reziliate din culpa sa și/sau nu a înregistrat restanțe la plățile datorate în baza unor contracte încheiate cu ADS – în original.

Pentru mai multe detalii, puteți consulta site-ul ADS: domeniilestatului.ro, secțiunea sprijinim fermierii.

Agricultura este una dintre cele mai importante industrii din lume și, în același timp, una dintre cele mai vechi. În România, agricultura este un sector important al economiei, care contribuie semnificativ la PIB-ul țării. Agricultura oferă posibilitatea de a produce alimente sănătoase și de calitate, iar cererea pentru produsele agricole este în continuă creștere. Agricultura poate fi o investiție excelentă în viitorul nostru, atât din punct de vedere economic, cât și social și de mediu. Prin investiții în agricultură, putem contribui la creșterea economiei, la producerea de alimente sănătoase și de calitate!

Președinte PSD Alba, deputat Radu Marcel Tuhuț

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile