Radu Tuhuț: Conducerea PNL a Consiliului Județean Alba trebuie să se implice mai mult pentru bunăstarea oamenilor din satele județului Alba

În ultimii ani, am asistat la o depopulare alarmantă a satelor din județul Alba. Odată cu migrarea populației către orașe, satele au rămas într-o stare de neglijență și dezvoltare insuficientă. Această situație se reflectă în multiple aspecte ale vieții comunitare, cum ar fi transportul public deficitar, lipsa resurselor în școli și accesul limitat la servicii medicale.

Transportul public reprezintă o problemă majoră pentru locuitorii din satele județului Alba. Lipsa unui sistem eficient și bine pus la punct îi afectează pe cei care trebuie să se deplaseze zilnic către orașe pentru a-și desfășura activitățile. Mulți oameni se confruntă cu dificultăți în a ajunge la serviciu sau la liceu, iar acest lucru îi împiedică să-și valorifice pe deplin potențialul.

O altă problemă stringentă este legată de infrastructura școlară. Multe școli generale și gimnaziale din satele județului Alba se confruntă cu lipsa resurselor necesare pentru a oferi o educație de calitate. Lipsa fondurilor pentru renovarea și modernizarea clădirilor școlare, dar și lipsa dotărilor necesare, afectează în mod direct procesul de învățământ. Copiii din satele noastre merită să aibă acces la o educație de calitate, care să le ofere șanse egale de dezvoltare.

În ceea ce privește serviciile medicale, accesul la acestea este un alt aspect major care trebuie abordat în mod urgent. Mulți locuitori ai satelor județului Alba se confruntă cu dificultăți în a obține asistență medicală adecvată. Lipsa de medici și infrastructura precară a unităților sanitare din sate sunt probleme cu care oamenii se confruntă zilnic. Este necesară o implicare mai activă a Consiliului Județean Alba în rezolvarea acestor probleme, prin investiții în infrastructură medicală și atragerea de specialiști în zonele rurale.

Radu Marcel Tuhuț, deputat PSD Alba

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile