Radu Tuhuț: Acces egal la educație, combaterea abandonului, dezvoltarea învățământului dual și programe after-school – obiective ale PSD

PSD a început consultările publice asupra proiectelor de lege ale Educației. În privința reformei propuse de Ministerul Educației, PSD va urmări în primul rând respectarea următoarelor principii:

1) Acces egal și neîngrădit la educație pentru toți copiii;

2) Combaterea abandonului școlar;

3) Dezvoltarea învățământului dual, bazat pe însușirea unor aptitudini practice și cunoștințe profesionale, care să permită absolvenților un acces cât mai bun pe piața forței de muncă.

4) Dezvoltarea after-school-ului pentru sprijinirea părinților care muncesc.

PSD consideră că viitorul Educației din România este mult prea important pentru a fi decis în spatele ușilor închise, mai ales că în ultimele trei decenii legislația din acest domeniu s-a modificat de prea multe ori, fără rezultate spectaculoase. România nu își permite încă o reformă superficială în acest domeniu. PSD susține participarea tuturor părților interesate la o dezbatere aprofundată și transparentă asupra modificărilor legislative propuse de Guvern.

PSD a început, luni, 13 martie, o serie de consultări cu societatea civilă și specialiștii din Educație asupra celor două proiectele de lege, elaborate de Guvern, privind învățământul preuniversitar și universitar.

În cadrul primei runde întâlniri, parlamentarii PSD din comisiile de specialitate ale Parlamentului s-au întâlnit cu reprezentanții asociațiilor aleșilor locali.

Consultările se vor desfășura până la finalul lunii martie și vor cuprinde discuții cu sindicatele din Educație, cu profesorii și rectorii, cu elevii, studenții și părinții, cu ONG-urile de specialitate, cu grupurile parlamentare ale PSD și cu experții în Educație ai PSD din organizațiile județene ale partidului.

Scopul consultărilor este de a prelua din partea societății civile toate observațiile și completările pentru îmbunătățirea celor două proiecte de lege. Pe baza acestor discuții, PSD va elabora un set de amendamente pe care le va susține în cadrul Coaliției și în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Deputat PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile