Punct de informare județean de pe autostrada A1, km 316 – dreapta

Începând de astăzi a devenit operațional punctul de informare județean de pe autostrada A1, km 316 – dreapta.

Cu acest prilej conducătorii entităților implicate – Instituția Prefectului Județul Alba, Consiliul Județean Alba, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Alba, Serviciul pentru Imigrări al Județului Alba, Structura Teritorială pentru Probleme Speciale Alba, Direcția de Sănătate Publică Alba, Crucea Roșie Filiala Alba, Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, Primăria Municipiului Alba Iulia, Primăria Comunei Pianu, Lions Club Alba Iulia – au prezentat modul de funcționare al punctului de informare.

Punctul de informare are ca scop consilierea cetățenilor străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, care provin din zona conflictului armat din Ucraina și tranzitează județul Alba, pe cale rutieră. Personalul care asigură funcționarea 24 ore din 24 ore este nominalizat din cadrul structurilor IPJ Alba, IJJ Alba și ISU Alba.

Crucea Roșie Română – Filiala Alba asigură prezență zilnică cu voluntari și personal medical și pune la dispoziție apă, produse alimentare, cartele telefonice, ceai și cafea precum și asistență medicală, în funcție de necesitățile identificate.

Cu sprijinul Lions Club Alba Iulia, la punctul de informare vor fi prezenți ,zilnic și voluntari de origine ucraineană, care sunt cazați în Municipiul Sebeș.

Totodată, la acest punct de informare și ajutorare vor contribui cu voluntari și produse alimentare și alte ONG-uri și asociații.

Pe această cale, prefectul Nicolae Albu mulțumeste tuturor celor implicați în procesul de ajutorare a persoanelor refugiate.

Reamintim faptul că la nivelul CJCCI Alba funcționează Compartimentul Refugiați 24 de ore din 24, disponibil la numărul de telefon 0737.373.870, care stă la dispoziția cetățenilor, instituțiilor, firmelor și organizațiilor nonguvernamentale, cu informații referitoare la înscrierea în platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile