PSD susține dezvoltarea satului românesc prin măsuri concrete de sprijinire a agricultorilor și crescătorilor de animale

Reprezentanții Partidului Social Democrat din Guvernul României au adoptat în luna decembrie mai multe măsuri de sprijin pentru agricultori și crescători de animale, cu scopul de a-i susține pe aceștia, dar și de a sprijini dezvoltarea satului românesc. 

Pe de altă parte, aleșii social-democrați din Alba se implică pentru dezvoltarea satelor și prosperitatea fermierilor din județul Alba. Un exemplu elocvent în acest sens este reprezentat de demersurile coordonatorului județean al PSD Alba, europarlamentarul Victor Negrescu, în urma cărora a obținut fonduri europene pentru Alba.  Parlamentul European a aprobat proiectul pilot inițiat de acesta, cu scopul de a sprijini sectorul agricol și mediul rural, în vederea reducerii disparităților, dezvoltării comunităților rurale și susținerii agriculturii, conform angajamentului asumat prin campania “Sate Românești cu Bani Europeni”. Valoarea totală a acestui proiect pilot este de 750.000 euro, beneficiarii fiind micii fermieri și cei din zona montană. Aprobarea acestui proiect pilot a avut loc după ce Comisia pentru petiții din legislativul european a considerat admisibilă petiția “Sate Românești cu Bani Europeni”, inițiată de Victor Negrescu împreună cu Partidul Social Democrat și activiștii PES România. Această petiție a solicitat o mai mare atenție și susținere din partea Uniunii Europene pentru nevoile mediului rural din România. Petiția a fost semnată de antreprenori, fermieri, decidenți și personalități din mediul rural din județul Alba. Prin aceasta, se atrage atenția asupra provocărilor cu care se confruntă satele românești, necesității de finanțare europeană pentru fermieri și comunitățile rurale, precum și importanței elaborării unei strategii europene pentru sprijinirea și revitalizarea mediului rural.

MĂSURI GUVERNAMENTALE PENTRU SPRIJINIREA FERMIERILOR. De aceste măsuri vor beneficia un număr semnificativ de oameni din județul Alba.

Prelungirea subvenției pentru motorina utilizată în agricultură

Una dintre aceste măsuri este prelungirea subvenției pentru motorină utilizată în agricultură. Ministrul PSD al Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că fermierii vor primi în continuare sprijin. Prin hotărâre de guvern, achitarea contravalorii accizei pentru fiecare litru de motorină folosit în agricultura românească va fi prelungită până la finalul anului 2026. În acest an, PSD a acordat fermierilor un sprijin suplimentar pentru motorina folosită în agricultură, ajungând la suma de 3,63 lei/litru, pentru o cantitate semnificativă de motorină utilizată în 2022.

Cultivatorii de usturoi primesc sprijin financiar considerabil

De asemenea, PSD a alocat mai mulți bani pentru Programul de susținere a producției de usturoi. Prin suplimentarea resurselor financiare necesare, se va putea achita obligațiile de plată către beneficiarii schemei de ajutor de minimis într-un cuantum mai mare. Totodată, termenul de plată al sumelor reprezentând ajutoare de minimis către beneficiari a fost prelungit.

Bani pentru sprijinirea crescătorilor de porci și păsări 

În contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, Ministerul PSD al Agriculturii a propus instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul suin și avicol. Această schemă va beneficia de o valoare totală maximă estimată de 126.694.400 lei pentru sectorul suin și 151.934.300 lei pentru sectorul avicol.

PSD susține tradiția creșterii porcului în gospodăriile țărănești! 

Partidul Social Democrat susține tradiția creșterii porcului în gospodăriile țărănești și nu va interzice această practică. În orice gospodărie oamenii pot continua să crească porci, iar apoi să îi vândă cu avizul gratuit al medicului veterinar. PSD se concentrează pe promovarea și susținerea creșterii porcului în gospodării, în conformitate cu normele sanitare veterinare. Scopul este de a reduce importurile de carne de porc prin creșterea numărului de porci crescuți în gospodăriile populației.

Bani pentru crescătorii de bovine de carne și bivolițe 

De asemenea, se va institui o schemă de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovinelor de carne și al bivolițelor. Această schemă are ca scop compensarea pierderilor generate de creșterea prețurilor la furaje, combustibil și alte costuri. Valoarea estimată a schemei de ajutor este de 79.427.740 lei, iar numărul estimativ al potențialilor beneficiari este de 6.000.

Condițiile de eligibilitate și detalii suplimentare sunt afișate pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Acestea sunt doar câteva dintre măsurile adoptate de Guvernul României, condus de premierul social-democrat Marcel Ciolacu, pentru prosperitatea fermierilor. PSD a susținut întotdeauna fermierii și a dus o politică de sprijin a producției agricole și alimentare.

Comunicat de presă,

Organizația județeană a PSD Alba

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile