PSD Alba elaborează, împreună cu specialiștii din domeniu, un plan integrat pentru dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor medicale din județ

Coordonatorul județean al PSD Alba, europarlamentarul Victor Negrescu, alături de medicii social-democrați Adrian Bara și Tudor Alexandru, au organizat, sâmbătă, la Alba Iulia, o întâlnire importantă în domeniul medical. Scopul acestei întâlniri a fost identificarea soluțiilor pentru dezvoltarea sistemului medical, îmbunătățirea calității serviciilor medicale și creșterea accesibilității la acestea. Evenimentul a fost denumit ”Viitorul sistemului sanitar” și a adunat specialiști din domeniul medical, care au discutat și au propus măsuri concrete pentru a face față provocărilor actuale.

La întâlnire a participat și directorul DSP Alba, Alexandru Sinea. Una dintre principalele teme abordate în cadrul întâlnirii a fost elaborarea unui plan pentru dezvoltarea serviciilor medicale în județul Alba. PSD Alba lucrează la acest plan, iar consultarea specialiștilor din domeniu este esențială. În elaborarea acestuia se ține cont de situația actuală a sistemului medical din județ, infrastructura existentă, resursele umane și nivelul de accesibilitate la serviciile medicale. Această evaluare inițială oferă o imagine de ansamblu asupra punctelor tari și slabe ale sistemului medical din județul Alba.

PSD Alba a identificat o parte dintre prioritățile și obiectivele strategiei medicale pentru județul Alba. Printre acestea se numără îmbunătățirea infrastructurii medicale prin modernizarea celor 9 spitale publice, creșterea numărului de medici și personal medical calificat, dezvoltarea unor programe de prevenție și educație pentru sănătate.

Întâlnirea a continuat cu prezentarea problemelor întâmpinate de către cadrele medicale și identificarea de soluții corespunzătoare. Acestea au fost înregistrate și vor fi prezentate ministrului Sănătății, dr. Alexandru Rafila și altor factori decidenți de la nivel guvernamental.

Un alt punct de pe ordinea de zi a vizat accesarea de fonduri europene pentru dezvoltarea sistemului medical. Acesta va fi, de altfel, subiectul central al unei viitoare întâlniri între conducerea PSD Alba și cadrele medicale din județ. La această viitoare întâlnire, europarlamentarul Victor Negrescu va prezenta principalele programe și măsuri de care pot beneficia cadrele medicale. Pe lângă îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite populației, fondurile europene pot contribui la creșterea gradului de accesibilitate a serviciilor medicale, reducerea timpilor de așteptare și sporirea eficienței în diagnosticare și tratament.

În cadrul întâlnirii s-a discutat și despre principalele investiții din domeniul medical, derulate în județul Alba, între care reabilitarea, modernizarea și dotarea cabinetelor medicilor de familie, dar și despre construcția noului spital de oncologie, radioterapie și cardiologie intervențională.

Proiectul înființării unui compartiment de radioterapie la Alba Iulia a fost inițiat de PSD Alba. Consilierii județeni social-democrați au depus, în urmă cu aproape trei ani, un amendament la proiectul bugetului Consiliului Județean pentru finanțarea realizării studiului de fezabilitate – un prim pas în realizarea oricărei investiții. Amendamentul a fost aprobat și a reprezentat prima cărămidă a noului spital. Europarlamentarul Victor Negrescu a prezentat, apoi, oportunitățile de finanțare în vederea realizării investiției. Acesta a explicat că proiectul este finanțabil prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Ulterior, el a fost depus spre finanțare prin PNRR și a fost aprobat.

PSD Alba mulțumește cadrelor medicale participate la întâlnire pentru propunerile, sugestiile și discuțiile constructive. Întâlnirea de astăzi a făcut parte din programul #PSDpentruAlba și reprezintă una dintre acțiunile noastre prin care ne dorim să dezvoltăm sistemul medical. Planul pentru dezvoltarea serviciilor medicale va pune în centrul priorităților sale pacientul și necesitățile sale. Acest plan prevede asigurarea accesului la cele mai bune servicii medicale pentru toți locuitorii județului, indiferent de situație materială sau poziționare geografică.

Organizația județeană a PSD Alba

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile