PSD Alba: ”Cadou” de Anul Nou! PNL Alba crește, din nou, tarifele la apa potabilă și canalizare

În județul Alba, apa care curge la robinete este un lux, iar cea care se scurge prin canalizare este și mai scumpă. De la 1 ianuarie 2024 vom plăti mai mult pentru serviciile de apă potabilă și apă uzată din cauza incompetenței administrative a Consiliului Județean Alba și APA CTTA Alba, instituții conduse de PNL, care nu sunt capabile să gestioneze acest serviciu public pentru populație.

Responsabili de faptul că vom plăti peste 15 lei pentru 1 metru cub de apă potabilă și 1 metru cub de apă uzată sunt Ion Dumitrel – președintele CJ Alba și PNL Alba, Ștefan Bardan – șef APA CTTA Alba susținut de PNL și Dorin Nistor – președinte ADI APA Alba, primar PNL din Sebeș, care au luat această decizie. PSD Alba solicită celor trei să nu își bată joc de locuitorii județului Alba și să reducă prețurile pentru aceste servicii.

Decizia de creștere a acestor tarife vine în contextul în care deja plătim prețuri foarte mari pentru apa potabilă și apa uzată. În fața acestei situații, cetățenii județului Alba trebuie să fie conștienți de importanța alegerilor viitoare. Dacă va primi încredere din partea cetățenilor, PSD Alba va reorganiza activitatea APA CTTA Alba, astfel încât aceste tarife să scadă pentru întreaga populație.

Șefii PNL de la APA CTTA și Consiliul Județean Alba câștigă salarii extrem de mari, în timp ce locuitorii plătesc tot mai mult pentru un serviciu de calitate inferioară. Spre exemplu, anul trecut, Ștefan Bardan a încasat de la companie 210.649 de lei, reprezentând peste 17.500 de lei pe lună.  Această inechitate este cu atât mai greu de acceptat cu cât prețurile la apă potabilă și canalizare au crescut constant din 2016 și până în prezent, cu votul aleșilor PNL din Consiliul Județean Alba. În același timp, PSD s-a opus acestor majorări, însă nu a reușit să adune suficient sprijin pentru a schimba situația.

Serviciile oferite de APA CTTA Alba lasă mult de dorit, iar calitatea apei care curge la robinete este adesea sub orice critică. Locuitorii județului Alba se confruntă frecvent cu situații în care apa nu poate fi consumată în condiții de siguranță, ceea ce reprezintă o problemă majoră pentru sănătate. Cu toate acestea, tarifele la apa potabilă și canalizare continuă să crească, în timp ce serviciile rămân la același nivel slab.

De la 1 ianuarie 2024, tariful pentru apa potabilă va fi de 7,56 lei/mc, iar tariful pentru canalizare va ajunge la 7,86 lei. Aceste sume sunt pur și simplu exagerate! Este clar că PNL Alba nu are nici o intenție de a-și îmbunătăți activitatea și de a reduce tarifele pentru populație. Este nevoie de o schimbare în administrația județeană pentru a asigura tarife mai juste și servicii de calitate pentru populație.

P.S.D. Alba

5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
nelu
nelu
19 decembrie 2023 13:29

Ca să-şi facă plinul au crescut preţul de la 10 la 15 lei. De-acum aşa, pas cu pas, câte 15 bani pentru o măslină, o scobitoare…