Protestul judecătorilor sau cum reacționează specialii din sistemul de Jegustiție

Probabil că, după rândurile astea, o să-mi iau o muie cât casa, cu prima ocazie cu care vreun pulifric politic mă va da în judecată. Voi fi pierdut înainte să înceapă un eventual proces. Mă rog, sper să greșesc, însă, în caz că nu, n-o să regret nimic, pentru că ce o să zic mai la vale trebuie spus.

Muie bă! Muie, specialilor cu pensii speciale! Justiția română e de căcat. O tagmă ticsită cu pile și sinecuri, cu pușlamale care formează nomenclatura de azi, formată din fii și fiicele nomenclaturii de ieri.

Vrem reformă, dar de formă. Că, dacă e să se facă vreo reformă pe bune, ea nu trebuie să-i afecteze pe super specialii nației. Să nu se atingă nimeni de pensiile alea uriașe, să nu care cumva să le strice planurile de a doua tinerețe șmecherilor din sistem.

Nu-mi vine să cred, judecătorii fac grevă. E fucking noaptea minții! Băi, grevă frate. Ce, profesorii n-au făcut? Au făcut și au primit. Mă rog, au cam primit prin guriță, dar ceva au primit. Păi, ia să facă și judecătorii grevă. Apoi și procurorii. Și avocații din oficiu. Și nu doar că să nu se umble la pensiile speciale, dar le crească, băi, să simtă și ei că adrenalina grevei, că n-au frecat-o la rece degeaba.

Nu, nu reușesc să înțeleg cum ăștia care, teoretic, împart justiția, nu vor să înțeleagă și accepte că lucrurile trebuie să se schimbe, că sistemul de pensii trebuie să fie unul JUST. Băi, pe bune, cum să împarți justiție dar să nu știi ce e aia just?!?! Cum?!

Pensiile publice trebuie să urmeze o logică și una singură: contribuția. Cât ai contribuit, atât ai pensie. E fucking simplu.

Ah, au să vină ăștia specialii și au să spună că stai așa, că nu-i chiar așa, că ei activeză într-un sistem care le restrânge din drepturi, că n-au voie să-și facă firme, că e un sistem cu grad de periculozitate, că așa și pe dincolo. Și, da, au dreptate, așa e, dacă activezi în justiție, procuror sau judecător, îți asumi că ai niște drepturi restrânse. Însă, prin compensație, primești în plm un salariu uriaș. Uriaș în comparație cu salariile oamenilor normali din țara asta. Sau ce plm, judecătorii și procurorii au impresia că salariile alea babane sunt primite pe criteriu de frumusețe? Ori pentru că se pricep la fotbal sau mai și citesc în timpul liber? Nu, nenicule! Judecătorii și procurorii au niște salarii uriașe, și meritate, din două motive: ca să nu fie coruptibili și pentru că activează într-un sistem în care le sunt restrânse niște drepturi civile. Or, în baza acelor salarii uriașe, vor fi avut și niște contribuții mari și, prin urmare, pensii mari.

Ei vor însă pensii uriașe. Vor în continuare un sistem de căcat, care-i cocoloșește și care se pliază pe cheful lor de jumulit bugetul.

Specialii nației vor la pensie de tineri și cu pensia calculată pe ultimele 6 luni de activitate, când își bagă funcții, sporuri, prime, ore și totul, ca să aibă un venit cât mai umflat.

Că-s speciali și, în țara asta de căcat, specialii se pensionează la 45 de ani. (toți specialii, nu doar ăia din justiție). Băi, la fucking 45 de ani, o vârstă la care, într-o țară civilizată, orice profesionist abia dacă se apropie de apogeul carierei. În țări civilizate nu doar că nu există judecători care se pensionează la 45 de ani, dar nu există judecători așa de tineri, nu în instanțele superioare, pentru că nu îndeplinesc condițiile de a deveni judecători. La noi, îi pensionăm la 45, în justiție, în poliție, în SRI, în armată și-n toate tagmele specialilor.

Acum vreo 10 ani, un tip țăcănit a intrat într-un bar, unde petreceam de ziua unui amic. A intrat omul, a plecat nervos, s-a dus la benzinărie, a cumpărat un pet cu benzină, a venit înapoi în bar, a aruncat benzină pe jos, și pe mine, și ne-a dat foc. Așa, simplu. Am stat aproape o lună la secția arși, la Târgu Mureș, cu arsuri de gradul 3 și 4. S-a judecat treaba la Alba Iulia și o minunată doamnă judecător a decis să-l pedepsească pe individ pentru fapta de „lovire și alte violențe”. Ba chiar l-a și condamnat, la 2 ani și 6 luni, cu suspendare. Iar în cazul meu a decis că merit daune în valoare de 4.000 de lei. Oare judecătoarea aia, cum rahat o cheamă, că nici nu vreau să-mi aduc aminte de numele ei, o fi bine, e pensionată, se descurcă sărmana din pensia aia mică? Că sigur are vreo 2.000 de lei pensie, cât are și mama după 40 de ani de muncă.

Mă rog, ce voiam să zic e că muie, muie, muie tuturor muiștilor cu pensie specială! Și, băi, pe bune, vreau să văd că avem niște politicieni cu coae, deciși să ducă până la capăt reforma asta a pensiilor speciale. Nici nu mă interesează din ce partid sunt, jur, numai să repare mizeria asta de sistem de pensii românesc.

Că, normal, specialii – printre care și șmecherii din justiție – vor ataca oricum noua lege în justiție. Și vor câștiga, pentru că normal că vor câștiga. Apoi, așa cum s-a întâmplat cu tăierile alea de la criza din 2008-2009, când bugetarii au pierdut 25% din salariu, șmecherii din justiție vor primi înapoi, retroactiv, cu dobânzi și tot ce trebuie. Sau, ce credeați, că avem doar pensionari speciali? Ntz, avem și bugetari speciali, că doar trăim în fucking România!

4.8 17 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
Dana Ramirez
Dana Ramirez
21 iunie 2023 12:11

Vai! Ce limbaj suburban!