Primarul Pleșa, șapte seri cu rugăciune. Săptămâna Rugăciunii pentru Unitatea Creștină la Alba Iulia

Primarul Municipiului Alba Iulia: “Astăzi, la Alba Iulia, s-a încheiat Săptămâna Rugăciunii pentru Unitatea Creștină. În fiecare seară a acestei săptămâni, preoți ai cultelor creștine din oraș s-au întâlnit cu noi, enoriașii, la câte o Biserică, pentru a ne ruga împreună. Este o tradiție păstrată încă din anul 1908, în toată lumea creștină, fiind preluată și la noi în țară după 1989.

Chiar dacă este o perioadă mai dificilă, am participat în fiecare seară la rugăciune, lucru care, de altfel, mi-a oferit o stare sufletească foarte bună, la sfârșitul unor zile agitate. M-am bucurat să văd foarte mulți credincioși în fiecare seară, semn că există o mai bună cunoaștere și o mai mare apropiere între Biserici. Săptămâna de rugăciune a început la Biserica Greco-Catolică din Tolstoi, apoi la Catedrala Romano-Catolică, la Biserica Reformată, joi la Biserica Ortodoxă din centru, iar astăzi la Biserica Evanghelică.

Mulțumesc Preoților Protopopi de Alba Iulia, Radu Roșu, Laszlo Szabolsc, Gudor Botond și preoților profesori Dumitru Vanca și Gerhard Wagner, pentru excepționala organizare a fiecărei seri!”, a transmis, în 3 ianuarie 2023, Gabriel Codru Pleșa.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile