Primarul Pleșa invită pe cetățenii din Alba Iulia la o dezbatere publică, de formă

Primarul Municipiului Alba Iulia: „Miercuri, la ora 16, în sala de ședințe din primărie, vă invit la Dezbaterea Publică privind proiectul Bugetului de Venituri și Cheltuieli al Municipiului Alba Iulia, pentru anul 2023.”, a transmis Gabriel Codru Pleșa, pe Facebook, în data de 23 ianuarie 2023.

Forma actuală a proiectului de buget poate fi consultată pe websiteul Primăriei Alba Iulia, www.apulum.ro . Aceasta este structurată astfel: Lista evenimentelor/obicetivelor de investiții pentru anul 2023, Lista unităților de cult pe anul 2023, Lista obiectivelor de investiții pentru anul 2023 finanțate din fonduri nerambursabile și Propuneri buget local anul 2023 ( provizoriu ).

Totodată în 20 ianuarie 2023, pe websiteul www.apulum.ro, Primăria Alba Iulia a anunțat „organizarea Dezbaterii Publice privind Proiectul bugetului de venituri și cheltuieli al Municipiului Alba Iulia pentru anul 2023, care va avea loc în data de 25.01.2023, ora 16.00, în Sala de ședințe, la sediul Primăriei din Calea Moților nr. 5 A.”.

Bugetul local urmează a fi votat în 30 ianuarie 2023. Astfel, dezbaterea publică nu este altceva decât un simulacru.

Ea nu va produce și nu poate să producă nici un efect. Un astfel de document nu poate fi studiat și analizat în doar câteva zile.

Eventuale solicitări sau propuneri venite din partea cetățenilor nu pot fi dezbătute în doar câteva ore și nu pot fi transpuse în forma finală a proiectului de buget.

„Veștile bune” n-au ajuns, însă, la urechile tuturor cetățenilor. Și cu siguranță nu la unul dintre cei șase consilieri ai primarului Gabriel Pleșa.

Cel desemnat să plimbe vorbele edilului de colo-colo și să se joace de-a expertul lipsit de vreo experiență în comunicare, a gafat puțin. Într-o primă fază cetățenii au fost invitați să participe la dezbatere mâine, 24 ianuarie 2023, când în Primăria Alba Iulia ar fi bătut vântul. Semn că dezbaterea asta nu-i nici măcar una de formă, ci de-a dreptul o glumă.

Mai rămâne de văzut dacă, pe 30 ianuarie, consilierii locali vor aproba, cu zâmbetul pe buze, bugetul propus de Pleșa & Co.

5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile