VIDEO. Primarul Municipiului Sebeș: “Mă opun majorării prețului la apă și canalizare”

Primarul Municipiul Sebeș: Propunerea pe care am făcut-o și am susținut-o, atât în Consiliul Local al Municipiului Sebeș, cât și în ședințele Asociației Intercomunitare de Dezvoltare Alba, a fost de a nu se majora prețul la apă și canal pentru locuitorii Sebeșului. În condițiile în care strategia de tarifare veche a expirat în luna decembrie 2022 (fiind valabilă în perioada 2017-2022), noua legislație propusă de ANRSC duce la o scumpire a apei, dar mai ales a canalizării.

Angajat al ANRSC, consilierul local al PSD Sebeș, Radu Cristian, a refuzat în ultima ședință a Consiliului Local al Municipiului Sebeș să sprijine inițiativa majorității și să se împotrivească majorării, motivând că este angajat al ANRSC și este limitat de contractul personal de muncă să aibă o poziție oficială. Răspunsul halucinant al grupului PSD Sebeș a fost refuzul de a participa la vot (cu excepția unui consilier).

Grupul consilierilor PNL Sebeș a votat împotriva majorării de tarif, la propunerea primarului.
ANRSC este o instituție finanțată din aceste tarife aplicate populației. Consider nedrept ca aceasta să impună autorităților locale modalitatea de tarifare a serviciilor publice. Deși ni se cere un vot local, în același timp ni se impune un tarif minim. Interesantă democrație! Prețul la apă și canalizare va ajunge la 15 lei/mc, deși ar fi fost suficientă o aplicare a indicelui inflației.

Cum altfel ar putea încasa salarii angajați ca dumneavoastră, domnule Radu Cristian, în instituții create și controlate politic de liderii PSD?”, a transmis Dorin Nistor.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
trackback

[…] Citește și: VIDEO. Primarul Municipiului Sebeș: „Mă opun majorării prețului la apă și canalizare” […]