În contextul în care apar diverse informații despre lucrări publice realizate defectuos, primarul Gabriel Pleșa afirmă că administrația nu va plăti acolo unde constructorul nu își face treaba corect.

„NU voi accepta lucrări neconforme pe banii albaiulienilor sau pe bani europeni! NU voi semna recepția finală acolo unde lucrările nu sunt conforme!

S-a început recepția finală la mai multe lucrări în această perioadă. Este și cazul lucrărilor de reabilitare termică clădirilor de locuințe clective de pe strada Livezii la Bl8, pe strada Orizontului la D3 și D4 și pe Șincai la D2 si D3. Colegii din cadrul Primăriei Alba Iulia au discutat cu toți proprietarii pentru a afla nemulțumirile și concluzia a fost că unele lucrări au fost făcute mântuială. La aceste blocuri de mai sus lucrările nu au fost recepționate fiindcă există neconformități.

Am atras atenția public încă de mai bine de 2 luni asupra faptului că nu voi accepta lucrări prost făcute în cadrul proiectelor de anvelopare a clădirilor rezidențiale din Alba Iulia. Vreau să fiu foarte clar, fără să mi-o ia nimeni în nume de rău: NU VOI ACCEPTA LUCRĂRI NECONFORME! Este inadmisibil să fie probleme cu infiltrațiile sau soluții tehnice prost alese care nu respectă proiectul!

Țin să trag un ultim semnal de alarmă, pentru că așa vom acționa peste tot. Interesul cetățeanului primează și nu este vorba de rea credință față de nici o firmă, dar avem pretenția ca toate societățile comerciale să își respecte la virgulă angajamentele luate prin semnarea contractelor de execuție. Și, dacă prin alte părți se mai practică sau se închid ochii, la Alba Iulia, cât voi fi eu primar, așa ceva nu se va întâmpla.

Știu că multe proiecte au fost începute înainte de venirea mea la Primăria Alba Iulia, dar nu voi accepta această scuză. Nu știu dacă alții obișnuiau să închidă ochii sau nu, dar formația mea profesională impune alte rigori. Iar când proprietarii nu sunt mulțumiți de calitatea lucrărilor, iar deficiențele se văd pe teren, pentru mine lucrurile sunt clare.

Nu cer decât corectitudine. Fiecare să își facă treaba pentru care este plătit! Firmele care, astăzi, lucrează în Alba Iulia nu o fac gratis!”, spune primarul Gabriel Pleșa.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
FLORIN ANTONE
FLORIN ANTONE
24 iulie 2021 10:17

Domnule PLEŞA!….. Lucrări de mântuială privind anveloparea blocurilor sunt făcute şi în M-uri. Aţi fost informat prin PETIŢIA Nr.69011 din 16.06.2021, inclusiv verbal în faţa PRIMĂRIEI ALBA IULIA în aceeaşi zi, prilej cu care v-aţi înfuriat pe noi, proprietarii de apartamente din M-uri şi nicidecum pe echipa tehnică responsabilă din PRIMĂRIE, nicidecum pe firma de proiectare, nicidecum pe EXECUTANTUL lucrărilor de construcţii (vedeţi că la una din cele 3 terase a Blocurilor M7, M8, M9 la care am dovezi fotografice şi probabil şi la celelalte M-uri apa bălteşte după fiecare ploaie)…. Şi, tot ca un exemplu….. PROIECTUL M-urilor e făcut… citeste mai mult »

FLORIN ANTONE
FLORIN ANTONE
24 iulie 2021 10:18

Comentarii ale proprietarilor din M-uri sunt destule…. Aceste lucrări ar trebui cercetate pe presupuse fapte infracţionale de distrugere de bunuri (degradare ca urmare a infiltraţiilor de apă de la ultimile etaje ca urmare a unor hidroizolaţii de mântuială), furt (cât curent electric s-a consumat de pe scări, chiar din instalaţiile liftului fără contorizare şi câtă apă s-a folosit din reţeaua blocurilor, utilităţi care vor fi plătite de către proprietarii de apartamente), fapte de corupţie şi presupuse fapte de constituire a unei grupări infracţionale: iniţiere a proiectării, proiectul, executarea lucrărilor, coordonarea lucrărilor şi supravegherea lucrărilor. Deci, este angrenată PRIMĂRIA ALBA IULIA,… citeste mai mult »