Primăria Alba Iulia a plătit peste 60.000 de lei ca să mobileze o încăpere închiriată

Zilele trecute, Primarul Gabriel Pleșa a inaugurat, cu mare fast, alai, popi și tot ce trebuie, „Casa Căsătoriilor”.

Una dintre promisiunile mele pentru albaiulieni s-a materializat astăzi – a postat Pleșa pe facebook ceea ce i-a scris, probabil, unul dintre cărăușii de cuvinte ce gravitează în jurul său. Evident, fără să știe că asta cu Casa Căsătoriilor nici măcar n-a fost vreo promisiune făcută de actualul edil. Și a făcut, văleu, sute de promisiuni.

Albaiulienii și mai ales cuplurile care se căsătoresc merită să aibă un loc special pentru un moment important din viața lor, poate cel mai important: întemeierea unei familii – mai zice primarul. Păi, stați așa, cum adică albaiulienii și mai ales cuplurile? Casa Căsătoriilor e și pentru altcineva decât cupluri, decât pentru cei care se căsătoresc? Probabil că domnul Pleșa a fost derutat puțin, sau a uitat cum stă treaba, căci dânsul trăiește de ani bun în concubinaj, chestie despre care domnul preot Gheaja, precum și toți ceilalți popi pe lângă care edilul se gudură precum un pudel în călduri pe lângă piciorul stăpânului, i-ar fi zis că nu prea e în linie cu dogma și doctrina creștină, cea pe care Pleșa, cu atâta falsă pioșenie, o invocă ori de câte ori are ocazia. Ba e chiar interzis de învățătura creștină ortodoxă chestia asta cu concubinajul. Că, uite, am documentat treaba:

 

Sigur, domnul primar Pleșa a mai fost căsătorit de vreo două ori, însă în momentul de față nu e căsătorit, poate confirma chiar și o tânără domnișoară asistent medical, care și-a schimbat recent „relationship status”-ul pe facebook în „single”, după o interesantă vizită la Brașov. Bașca, nici aici, în ciuda ultra creștinismului său declarat, cu care epatează ori de câte ori are ocazia, edilul nu prea o ține ce ce zic cărțile sfinte. Uite, de exemplu, din Noul Testament citire, întru știința primarului cel credincios:

Mă rog, nu că ar conta foarte mult aceste detalii, mai departe de a demonstra caracterul primarului Pleșa și impostura în care se bălăcește cu orice ocazie.

Ce contează însă, pentru noi, plătitorii de taxe și impozite, care suntem mai preocupați de cele lumești decât de poveștile cu doamne-doamne, e că această „Casa Căsătoriilor” e în fapt o sală, o încăpere în cadrul Direcției Publice Locale de Evidență a Persoanelor și că amenajarea ei a costat niște bani din bugetul orașului. Asta pe lângă miile de euro cheltuiți lunar pentru închirierea întregului spațiu, căci Primăria – deși deține spații destule – preferă să închirieze jumătate din clădirea în care-și are sediu.

Mai apoi, pe lângă cheltuielile precedente amenajării în sine, că au fost și din-astea, Primăria Alba Iulia a plătit 45.699,8 lei, plus TVA, doar pentru articolele de mobilier din respectiva încăpere, firmei Florida Gold. Prin atribuire directă, desigur. În plus, pe lângă mobilier, au mai fost plătiți alți 16.308,44 lei, plus TVA, tot atribuire directă, firmei Veral Exim, pentru corpurile de iluminat. Ceea ce e cel puțin ciudat, că doar e cunoscut că unde merge primarul se face lumină, de la soare te poți uita, la el ba. Și e la fel de ciudat că, știind că este cel mai transparent om politic, n-a zis un cuvânt despre cât a costat chestia, deși, de regulă, nu ratează ocazia să se tragă în poză la semnat de contracte, să vadă lumea că el știe să scrie și este, fără îndoială, un alfabetizat.

Așadar, a promis primarul că face tramvai și spital? A promis transparență, reformă și eficiență în cheltuirea banului public? A promis parcare în locul Cinema Columna și parcare în loc la Turturica? A promis! Și, iată, a făcut Casa Căsătoriilor. Așa că, rând pe rând, stați calmi că va face toate rândurile.

4.2 5 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile