“Prietenie prin sport” la Colegiul Militar din Alba Iulia. Misiunea Consiliului Internațional al Sportului Militar

În fiecare an pe data de 18 februarie este sărbătorită Ziua Internațională a Sportului Militar, această zi fiind data la care a fost constituit Consiliul Internațional al Sportului Militar.

Această organizație sportivă internațională reunește 140 de țări membre, și are ca misiune promovarea educației fizice și a activităților sportive între forțele armate, ca mijloc de întărire a păcii în lume.

Armata României este membră a acestui organism din anul 1992, astfel că, în fiecare an au loc activități sportive care marchează acest eveniment.

Sub deviza „𝑃𝑟𝑖𝑒𝑡𝑒𝑛𝑖𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡”, în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” au avut loc săptămâna aceasta, sub coordonarea doamnelor profesoare de educație fizică și sport Felicia Vancea și Geanina Ilie, jocuri sportive, alergări pe distanțe scurte sau lungi și alte activități specifice. Activitățile sportive propuse au ca scop valorificarea deprinderilor şi priceperilor motrice, fortificarea organismului și întărirea sănătăţii și în același timp dezvoltarea trăsăturilor pozitive de caracter și personalitate. Au transmis reprezentanții Colegiului Național Militar ” Mihai Viteazul” Alba Iulia.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile