Președintele USR Alba Iulia, proaspăt angajat în primăria condusă de colegul Pleșa

Oficial, angajările în sistemul public sunt înghețate. Că, vorba aia, suntem în plină reformă a aparatului de stat, tăiem funcții, creștem taxei și impozite, mărim pensiile, ducem țara pe noi și noi culmi. Din fericire, primăria Alba Iulia nu știe de înghețul ăsta. Căldura sufletească a celor care o conduc, plus nesfârșita energie a fericitelor coincidențe, face ca Primăria condusă de dottore Gabriel Codru Pleșa să angajeze pe bandă rulantă.

În data de 2 noiembrie a avut loc un concurs pentru ocuparea unui post în cadrul Serviciului Resurse Umane – Administrativ (serviciul ăla unde dottore Pleșa l-a promovat șef pe fostul condamnat penal Bogin Anghel), „un post, funcţie publică specifică de execuție, pe perioadă nedeterminată, de inspector protecție civilă, clasa I, grad profesional debutant”.

Evident, totul a avut loc în mod transparent și, fiind maximă nevoie în primărie de un debutant la resurse umane, concursul a fost promovat de administrația locală mai ceva ca line-up-ul de la Electric Castle sau Untold. Glumim, desigur. Oamenii au postat ceva pe site-ul primăriei, acea pagină alambicată pentru care a sunat anul 2001, că o vrea înapoi, și cam atât. Cu toate astea, pentru că viața de angajat la stat e dulce – dulce, iar postul era unul de debutant, și-au depus dosar vreo nouă doritori. Unul din ei e picat la faza de dosar, astfel că opt se ajuns la proba scrisă.

Dintre cei 8, doar doi au trecut pârleazul examenului scris, în mod transparent numiți „dosarul 118827” și „dosarul 116698”. Urmare examenului, a fost angajat numitul „dosarul 118827”, care a reușit un scor de 72,50 la proba scrisă și 79,33 la proba orală.

Numitul „dosarul 116698” a depus chiar și o contestație, care a și fost admisă, însă degeaba, că tot numitul „dosarul 118827” a fost declarat câștigător, având nota mai mare chiar și după contestație.

Acum, trecând peste acest minunat proces care duhnește a transparență marca Pleșa, în care Primăria Alba Iulia, sub conducerea înțeleptului dottore continuă să țină toate angajările la secret, sanchi pe motiv de PNRR, deși am explicat în repetate rânduri de ce principiul transparenței publice primează în aceste cazuri, să vă explicăm și cine este numitul „dosarul 118827”.

Păi, de fapt, v-am zis chiar din titlu. Este vorba președintele USR Alba Iulia, Ionel Raul Oltean. Evident, o să urmeze să ne întrebați, firesc, who the fuck e acest Ionel Raul Oltean?

Prea multe, din păcate, nu vă putem spune despre distinsul politician. Omul pare să se antrenez pentru viitorul film Marvel, cu Avengers din politică, unde pare să vizeze rolul omului invizibil.

În plus de asta, USR Alba Iulia, cel mai transparent partid sanchi, nu are nici la ora asta făcute publice CV-urile membrilor din conducere ori a celor care îndeplinesc funcții publice. De fapt, nici PSD și nici PNL nu au așa ceva. Le-am solicitat asta, în urmă cu mai bine de doi ani, atât celor din PSD,  cât și din PNL și USR. Până azi, nimic. Nici unii n-au catadicsit să și pună în practică transparența aia cu care tot umblă în gură peste tot. Bașca, dacă te uiți pe site-ul USR Alba, partidul campion al digitalizării și internetului, te apucă râsul. Uite:

Captură din data de 22 noiembrie 2023

Adică, totul e încremenit la nivelul anului 2020. S-au văzut oamenii în funcții și posturi, după care gata, pauză, salut, ne vedem în campania din 2024.

Totuși, vă putem spune câte ceva despre proaspătul angajat debutant în primăria lui Pleșa. Angajat în mod cinstit, corect, transparent, pentru că e omul pregătit și a luat notă bună pe merit. Faptul că e președintele USR Alba Iulia, iar primarul Pleșa e încă membru USR Alba Iulia, e doar o coincidență fericită. Că așa e viața de politician bugetar, plină de coincidențe fericite.

Ei bine, Ionel Oltean, noul debutant inspector de protecție civilă în cadrul Serviciului resurse umane – administrativ, e un tânăr de mare perspectivă. Are 43 de ani și e președinte al USR Alba Iulia de pe vremea când era student. Adică de la 40 de ani. De fapt, omul a ajuns președinte înainte să-și ia licența. Iar acum, absolut fără vreo legătură cu partidul, cu Pleșa, ci numai și numai pe merit, a ajuns să se angajeze la stat, debutant în Primărie. Bravo, felicitări

Ionel Oltean este al doilea, de la stânga la dreapta.

Și-acum, câți dintre acești tineri frumoși și fără serviciu în 2020 credeți că lucrează în 2023 în Primărie?

5 5 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
trackback

[…] a devenit între timp funcționar public, visul umed al oricărui lacheu cu carnet de partid. Funcționar în primăria lui Pleșa, desigur. Pe merit, pe competențe, astea, că dacă ai condus camionul în străinătate, ești […]