Prefectul Nicolae Albu, ședință de lucru pe tema pregătirilor pentru începerea noului an școlar

Vineri 8 septembrie a.c., prefectul Nicolae Albu a condus o ședință de lucru la care au participat șeful IPJ Alba, dl. Florin Dogaru, șeful ISU Alba, dl. Ovidiu Costea și șeful IJJ Alba, dl. Tudor Pașca, în care a fost analizat stadiul pregătirilor pentru începerea noului an școlar, în vederea identificării celor mai bune modalități de gestionare a problemelor semnalate.
În acest sens, la nivelul Instituției Prefectului – Județul Alba a fost elaborat Planul Teritorial Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar, document care prevede acțiuni concrete, ferme și eficiente, pe fiecare palier de responsabilitate.
Prioritar este prevenirea și combaterea pericolelor ce pot afecta educația tinerilor, pe tot parcursul ei, atât în mediul educațional cât și în afara lui. Siguranța tinerilor depinde în mare măsură de prezența sporită pe teren și în proximitatea unităților școlare a structurilor de siguranță școlară și rutieră de prevenire și suport de ordine publică, precum și prin celelalte instituții cu atribuții în prevenirea situațiilor de urgență.
,,La acest debut de an școlar, efectivele MAI, polițiștii, jandarmii, pompierii, dar și polițiștii locali, vor avea ca misiune asigurarea unui climat de ordine, evitarea aglomerărilor la intrarea și la ieșirea de la cursuri, fluența circulației rutiere, inclusiv pe timpul transportului școlar, prevenirea oricăror incidente care ar putea afecta buna desfășurare a activităților școlare inclusiv pe linia situațiilor de urgență”, a precizat prefectul Nicolae Albu.
Instiuția Prefectului – Județul Alba
0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile