Prefectul Județului Alba a primit vizita oficială a ambasadorului Republicii Coreea de Sud în România

Astăzi, 10 februarie, domnul Nicolae Albu, prefectul județului Alba, a primit vizita oficială a Excelenței Sale, domnul RIM Kap-soo, ambasadorul Republicii Coreea de Sud în România. La întâlnire au participat și domnul prof. univ. dr. Daniei Breaz, rectorul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și domnul conf.univ.dr. Bărbuleț Gabriel Dan, Decanul Facultății de Istorie, Litere și Științe ale Educației din cadrul aceleiași instituții de învățământ superior.

Excelența Sa, domnul RIM Kap-soo, Ambasadorul Republicii Coreea de Sud în România a arătat că este un bun cunoscător al istoriei românilor și, în mod special, a municipiului Alba Iulia, capitala de suflet a României, locul unde s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române în anul 1918. Domnia sa a subliniat potențialul extraordinar pe care îl are acest județ în dezvoltarea cooperării bilaterale în diferite domenii cum ar fi cel turistic, economic, educațional și cultural.

A fost realizată o scurtă trecere în revistă a evoluției relațiilor diplomatice între cele două țări. Acestea au fost stabilite în data de 30 martie 1990. Au avut loc vizite ale preşedinţilor celor două state (2006, 2008), s-a încheiat Parteneriatul Strategic între România şi Republica Coreea de Sud (2008), întâlnirile miniștrilor de externe ai celor două țări (2017, 2018, 2019), primirea delegației parlamentare sud-coreene de către ministrul român al afacerilor externe (2019), vizita delegației conduse de Prim-ministrul României, domnul Nicolae-Ionel Ciucă în Coreea de Sud, în anul 2022.

Excelența Sa, domnul RIM Kap-soo, a subliniat că scopul vizitei la Alba Iulia este acela de a dezvolta parteneriate cu mediul de afaceri din România cu accent pe domeniul energiei regenerabile, IT, investiții în infrastructură, educație, industrie și intensificarea schimburilor comerciale între cele două țări.

Domnul Nicolae Albu i-a urat domnului ambasador mult succes în misiunea sa diplomatică în România și a întărit faptul că sprijnă dezvoltarea cooperării economice și culturale dintre cele două țări. A transmis Instituția Prefectului Județul Alba.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile