Povestea unui ostaș român a devenit nemuritoare. Elevul David Nicoară, Premiul II la concursul „Eroul meu de ieri şi de azi”

„Istoria nu se învaţă numai din cărţi, se descoperă şi se trăieşte și prin poveștile emoționante ale propriilor eroi”, spune elevul fruntaș David Nicoară (clasa a XI-a), răsplătit cu Premiul II la cea de-a XIV-a ediţie a Concursului național cu premii, „Eroul meu de ieri şi de azi”. Câteva file de caiet pe care sunt așternute memoriile străbunicului, care a luptat în Al Doilea Război Mondial, l-au inspirat și motivat pe David să facă povestea acestuia cunoscută. Sub titlul „Jurnalul unui erou – Ioanăş Todorescu” și coordonarea profesorului de istorie Dan Anca, lucrarea a văzut lumina tiparului, iar veritabila poveste a ostașului român a devenit astfel nemuritoare.

„Încă din perioada copilăriei am fost fascinat de istorie și povești. Acest lucru se datorează străbunicului meu, care cu fiecare poveste pe care mi-o spunea reușea să îmi întărească interesul pentru poveștile trecutului. Odată cu moartea acestuia am primit în dar un lucru mai prețios decât orice comoară. Memoriile strabunicului meu ca și ostaș în Armata Română. Îndemnat fiind de preotul paroh din sat, străbunicul consemnase memoriile într-un caiet, lăsând urmașilor săi o veritabilă poveste de viață, ce avea să însemne pentru mine inspiraţie dar și un model de viață demn de urmat. Portretul său desprins din fotografii, dar și din memoria celor dragi, va rămâne o parte din temelia viitorului meu”, a mărturisit David.

Felicitări, David, pentru premiul obținut și pentru modul în care onorezi memoria înaintașilor noștri! A transmis Colegiul Național Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile