Politicieni sub acoperire. Discret, la secret, să nu știe nimeni ce votează

Aș putea spune că nivelul oamenilor din politica județului e unul execrabil, însă asta ar presupune să plec de la premisa că există un nivel. Or, tocmai asta e problema, că nu știm, de fapt, cine-s oamenii care conduc partidele și, prin extensie, care controlează viața publică, instituțiile și bugetele.

Suntem imediat în 2024 și nu există papagal politic cu funcție, pe ale cărui buze să nu se fi prelins temele transparenței ori digitalizări. Digitalizare, software, programe, AI, din-astea. Realitatea ne arată, însă, o clasă politică locală pierdută în bezna abacului. E suficient să te uiți pe site-urile partidelor, alea care au, să-ți dai seama că oamenii ăștia au încă nevoie de telefon fix, ca să-i poată suna anul 1998, să-și ceară digitalizarea înapoi.

PNL Alba are site. PNL Alba Iulia n-are. Pe sie-ul PNL nu găsești nicăieri un CV. Au liste cu oamenii care sunt în birourile de conducere, dar nici măcar un singur CV al vreunuia dintre ei. Până la urmă, la ce să te și aștepți, în condițiile în care tătucul lor, deputatul Florin Roman, nu-și publică CV-ul nici măcar pe site-ul Camerei Deputaților, de când a fost prins cu el plin de minciuni, de cărți inventate ori cu diploma de master făcută cu un copy/paste grotesc, la virgulă?

PSD Alba nu are site. Nici PSD Alba Iulia. Nici măcar pe site-ul oficial al partidului, la rubrica organizații, nu există date despre conducerea din Alba. Ei sunt în proces de schimbare, de la președinți interimari la coordonatori interimari, din lac în puț. Nu se știe cine e în conducerea partidului, cu mici excepții, iar acele excepții sunt niște nume și atât, fără CV, fără date de identificare. PSD cel nou și secret!

AUR Alba nu are site. Nici AUR Alba Iulia. La ei, probabil, nici nu contează. Cine e Președinte al organizației din Alba, ori a celei municipale, din Alba Iulia? Cine-s oamenii cu funcții în conducerea partidului? CV-uri? Hă hă! NIMIC!

USR Alba nu are site. Nici USR Alba Iulia, organizație care l-a dat pe întâiul impostor al digitalizării, primarul Pleșa. Există un subdomeniu, pe site-ul organizației naționale, unde nimeni n-a mai postat vreo informație de ani buni. CV-uri, cine-s oamenii care conduc organizațiile? NIMIC!

Despre restul partidelor nu mai zic, că ele nu prea există nici fizic, darămite online. Așadar, cine-s, totuși, oamenii care ne conduc și vor să ne conducă? De ce această secretomanie și acest blat general în a publica CV-urile liderilor? Le-am scris, cu ani în urmă, liderilor de organizații ai principalelor partide și le-am cerut să facă publice CV-urile oamenilor din conducerea organizațiilor. Nimic!

E absolut ridicol, e un scuipat în obrazul fiecărui cetățean, să ții ascunse toate aceste informații. De ce să nu poată afla, oricine, cu un singur click, cine e președinte ori în conducerea organizației unui partid, ce pregătire are, ce experiență, ce școli a făcut, ce limbi străine știe? Ce e de ascuns în treaba asta?

Evident, există unii politicieni, în special dintre cei cu funcții publice, care și-au publicat CV-urile pe paginile instituțiilor. Unii au niște CV-uri făcute în glumă, alții le au ok. Însă e clar că regula este de a ține la ascuns aceste informații, de a ține lumea în beznă și a nu permite cuiva să aleagă în mod informat. Ori de a nu permite cuiva să poată verifica informațiile din respectivele CV-uri. Că, teamă îmi e, dar o să constatăm că e plină politica locală de Florini Roman, de impostori, de inculți și nepregătiți, de combinatori și golani la costum, de papagali împopoțonați cu diplome false, de analfabeți funcțional și scursuri de cea mai joasă teapă.

De fapt, nu mi-e deloc teamă, sunt convins că așa e!

5 5 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile