Politică, frăție! Fostul consilier al senatorului Mătieș e omul care se ocupă de banii europeni în Primăria lui Pleșa

Încurcate sunt căile domnilor politicieni, mai ales când la răscruce de doctrine și principii stau posturi și salarii.

Recent, domnul Iulian Bunea a fost angajat în cadrul Primăriei Alba Iulia și, conform declarației de avere proaspăt depusă, are „funcția de Personalul care administrează sau implementează programe ori proiecte finanțate din fonduri externe sau din fonduri bugetare”. Practic, discutăm despre un nou expert ajuns în Primărie. Acum, fără a pune la îndoială pregătirea ori capacitatea domnului Bunea, din ce spun sursele noastre scopul acestuia în instituție ar fi acela de a ajuta la digitalizare. Pentru că digitalizarea asta pare că-i bolovanul lui Sisif, nu alta.

Ce este cu adevărat interesant în toată această mutare în Primărie, altfel făcută în buna tradiție a transparenței depline de care dă actuala conducere dovadă, este faptul că, până în vara anului trecut, Iulian Bunea a fost consilierul lui Călin Mătieș, senator PSD și omul care îi vrea fotoliul lui Gabriel Pleșa.

Practic, Iulian Bunea era omul din spatele acelor ieșiri publice ale lui Mătieș, extrem de critice la adresa lui Pleșa. Și despre care Pleșa zicea că-s niște prostii, că senatorul melcilor și așa mai departe, știți voi, politică din-asta de malul Ampoiului. Acum, însă, Iulian Bunea e omul cu care Pleșa administrează și implementează proiecte. Ceea ce, foarte bine, bravo, frumos, discret, să fie bine ca să nu fie rău.

Cine știe, poate asta e tactica PSD – căci Bunea, atunci când a întrerupt colaborarea cu Mătieș a spus că nici nu se gândește să plece din partid – anume să se înscrie, rând pe rând, vorba aia, în echipa oamenilor sanchi noi. Mai un consilier local, mai un consilier personal, și uite așa se formează în jurul lui Pleșa o echipă din oamenii pricepuți, din experții PSD Alba Iulia. Mai ales că avem cel mai mare Buget din toate timpurile și clar e nevoie de expertiza PSD în cheltuit/investit.

5 2 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile