Poliția Română, 201 ani de serviciu în slujba comunității. Manifestări organizate de IPJ Alba

În perioada 20 – 24 martie, Inspectoratul de Poliție Judeţean Alba organizează activități dedicate sărbătoririi Zilei Poliției Române. Promovarea profesiei de polițist, expunerea de mijloace de intervenție, competiții sportive dar și o acțiune de donare de sânge, sunt cuprinse, anul acesta, în calendarul dedicat marcării celor 201 ani de existență a Poliției Române.

 

În contextul aniversării, la data de 25 Martie, a 201 ani de tradiție şi continuitate a Poliției Române în slujba cetățenilor, Inspectoratul de Poliție Județean Alba organizează, pe parcursul întregii săptămâni care urmează, manifestări educative, cultural – sportive precum și o acțiune de donare de sânge.

Caravana promovării profesiei de polițist va fi prezentă în unități de învățământ din Alba Iulia și Ighiu. Acțiunea va fi susținută de polițiști de la Serviciul Pentru Acțiuni Speciale, prevenire, siguranță școlară, ordine publică și rutieră, care vor prezenta beneficiile carierei de polițist și condițiile de admitere la școlile de poliție.

În cadrul proiectului, intitulat „Polițist pentru o zi”, luni, 20 martie, 10 liceeni care își doresc să îmbrățișeze cariera de polițist vor avea parte de o experiență specială alături de polițiști de la siguranță școlară, ordine publică, rutieră, investigații criminale și criminalistic.

Experiența va fi întregită de un antrenament fizic care va fi realizat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al celor de la Biroul de Pregătire Profesională.

Miercuri, 22 martie, polițiștii vor lua parte la o acțiune de donare de sânge, pentru a-i sprijini pe cei aflați în dificultate și au nevoie de transfuzii sanguine.

Pe parcursul acestei săptămâni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba organizează și competiţii sportive (tir, table, tenis de masă, șah, cross fit și fotbal) la care vor lua parte angajații instituției.

Activități de tipul ”Ziua porților deschise” vor avea loc, în această perioadă la nivelul polițiilor municipale și orășenești.

Vineri, 24 martie, începând cu ora 10,00, în Piața Cetății din Alba Iulia, vor avea loc activităţi demonstrative și vor fi expusese mijloace de intervenţie. La aceste activități sunt invitați să participe toți cei interesați să interacționeze cu polițiștii.

Festivitatea aniversară va avea loc, vineri 24 martie, la Muzeul Principia din Alba Iulia, prilej cu care, în prezența invitaților, vor fi prezentate avansările în gradul profesional următor și vor fi acordate diplome și distincții polițiștilor care au dat dovadă de curaj deosebit sau au contribuit la salvarea de vieți omenești.

Pentru organizarea activităților dedicate Zilei Poliției Române, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba este sprijinit de Primăria Municipiului Alba Iulia, Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba, asociațiile polițiștilor Apulum Pol şi Dinamo, Corpul Naţional al Poliţiştilor Alba, Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor – Regiunea I Alba și sindicatele reprezentative.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile