Poliția Alba a continuat acțiunile informativ-preventive pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară

Poliția Alba a continuat acțiunile informativ-preventive pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară

În plin val 4 al pandemiei, Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile informativ-preventive și de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de covid-19.

În ultimele 48 de ore, au fost verificate 1.791 de persoane aflate în carantină, 2.452 aflate în izolare și au fost organizate 22 de acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 517 persoane. Alte 68 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

De asemenea au fost controlate 23 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 118 terase, restaurante, fastfood-uri și 106 mijloace de transport, din care 38 mijloace de transport în comun.

În paralel, au continuat activitățile informativ-preventive, fiind vizate zonele aglomerate cum ar fi piețele, autogările, mijloacele de transport în comun și stațiile de autobuz.

Poliția reamintește cetățenilor faptul că în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, pentru a participa la anumite activități, persoanele fizice sunt obligate să facă dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul sars-cov-2, prin intermediul certificatelor digitale ale Uniuni Europene.

Restricții sunt instituite și în ceea ce privește organizarea și participarea la competiții sportive, activități cultural-artistice, spectacole, evenimente private, cursuri, conferințe sau adunări publice precum și cu privire la accesul în restaurante, cafenele, terase, baruri, cluburi, săli de jocuri, etc.

IPJ Alba atrage atenția asupra faptului că purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile