Pleșa vrea un Consiliu Local după modelul Dumitrel, fără dezbateri

Poate că este un mic pas spre mult bârfita întoarcere a lui Pleșa în PNL, mai ales că acum a cam dispărut și obstacolul Hava din peisaj. Poate că este doar rezultatul unei teribile admirații pe care Pleșa i-o poartă lui Dumitrel, omul responsabil de criza gunoaielor din județ, dar pe care Pleșa l-a protejat ca pe propriul său tătuc politic. Sau poate că, pur și simplu, Pleșa s-a săturat de democrație și vrea să-și umfle mușchii anemici și să-și marcheze locul în fruntea mesei Consiliul Local.

Cert este că vremea dezbaterilor din Consiliul Local a trecut. De acum gata cu discuțiile. Orice amendament adus unui proiect de HCL nu va putea fi făcut pe loc, în ședință. Totul trebuie făcut în scris, înainte de ședință.

Dezbaterile din legislativul local au devenit un non-sens, atâta vreme cât în urma lor, chiar și de ar fi să se nască vreo idee care să îmbunătățească un proiect, ea nu va putea fi pusă în aplicare iar proiectul nu va putea fi modificat.

Aceeași metodă este folosită și la nivelul CJ, de ani buni de zile, unde Dumizeul județului, Dumitrel, a eliminat orice tentativă de dezbatere, discuțiile pe marginea proiectelor fiind mutate în cadrul comisiilor de specialitate, din care fac parte doar un număr mic dintre aleși.

Tot așa se va întâmpla și în Alba Iulia, în Consiliul Local, unde nu se va mai dezbate nimic iar rolul Consiliului Local va fi acela al unei mașini de vot menită să susțină necondiționat edilul. Ceea ce, desigur, nu e departe de ce se întâmpla până acum.

Cu toate astea, simpla eliminare a acestui act democratic al dezbaterii în CL, ori reducerea ei la o simplă șuetă în urma căreia nu poate fi modificat nimic, arată că pentru băieții care ne conduc democrația e nimic mai mult decât un moft.

5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile